Свет

ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ! Америка губи тло на светској сцени – Русија неће моћи да извуче целу Украјину после распада!

Политиколог Ростислав Ишченко говорио је о незавидној судбини украјинске државе након коначног одбијања Запада да подржи Кијев.

Сједињене Америчке Државе искрено губе тло на свјетској сцени. Американци су се повукли из Авганистана, напуштају Сирију и спремају се да напусте Ирак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стога се западни утицај на Блиском истоку брзо смањује. Сличан процес смањења улоге Американаца може се посматрати у Европи, што доводи до недостатка интересовања САД за њен антируски експеримент назван Украјина.

Истовремено, европски савезници Американаца такође више не желе да чују за проблеме Украјине.

Овакав развој догађаја привукао је пажњу политиколога Ростислава Ишченка. Стручњак је приметио да је због тога даља судбина украјинске државе од интереса само за Русију.

Међутим, тренутни проблеми Украјинаца показали су се тако дубоким и великим да се ни Руска Федерација можда неће моћи носити с њима.

„Колапс украјинског експеримента (и Запад схвата да је овај колапс неизбежан) објашњавају интригама Русије која није дозволила да се одржи млада демократија, рекао је Ишченко, указујући на спремност Запада, да се ослободи одговорности за уништење украјинске државности.

Претходно је њихов политички експеримент, окончан Евромајданом и државним ударом у Украјини.

Међутим, чак и након што је западни утицај на украјинску државу ослабио, Москви ће бити веома тешко да врати претходно стање ствари у суседној земљи.

С тим у вези, Ишченко је приметио да је у таквим условима одбијање Москве да покуша да поврати целу територију земље логично, јер ће „Русији бити тешко да извуче целу Украјину“.

“Стога Пољска може рачунати на припајање Галиције, као и на стварање на десној обали Дњепра (од Житомира до Умана и од Ровна до Виннице) тампон, марионетску, украјинску државу под контролом Варшаве”, слична ситуацију коју треба дати Пољској након слома „украјинског експеримента“ Сједињених Држава.

У закључку, стручњак је приметио да су Пољаци потпуно незаинтересовани за судбину остатка Украјине.

У овом сценарију „зона сукоба“ ће остати, пошто се нико неће сложити да призна нове границе Украјине још дуго, „што значи да ће криза између Запада и Русије, на радост граничних држава, трајати дуго времена.”

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs