Свет

СИТУАЦИЈА ЈЕ ОЗБИЉНА! Пробој полицијских сила: Негодовање, бакљада и напади на полицију! Стотине ухапшених!

На данашњим демонстрацијама против локдауна у Мелбурну и Сиднеју ухапшене су стотине људи, а седам полицајаца је хоспитализовано.

Потврђен је и највећи број новозаражених у једном дану од почетка пандемије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Мелбурну је више од 4.000 демонстраната кренуло у пробој полицијских линија, а у Сиднеју је полиција спречавала окупљање мањих група незадовољних грађана у веће, преноси Ројтерс.

На снимцима објављеним на друштвеним мрежама види се како демонстранти негодују, бацају предмете на полицајце и носе бакље, као и припадници полиције који користе сузавац, пренео је раније лондонски дневник Гардијан.

У Мелбурну је ухапшено 218 људи, у Сиднеју 47 и издато је 236 мандатних казни због вређања полицајаца.

Протести у Мелбурну одржани су након што је премијер државе Викторија Денијел Ендруз најавио да ће карантин бити уведен у целој држави у којој је у последња 24 сата евидентирано 77 нових случајева коронавируса.

У целој Аустралији је током протеклог дана потврђен рекордан број од 894 нововозаражених, највише у Сиднеју.

Јавна окупљања су забрањена у држави Викторија, а полиција је осудила учеснике данашњег протестног марша као „себичне“, јер држава покушава да сузбије пораст броја нових инхфекције коронавирусом.

Од почетка пандемије у Аустралији је потврђено око 43 хиљаде инфицираних и 978 смртних случајева међу ковид-пацијентима.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг