Спорт

Шокирао свет! ХТЕО ДА УБИЈЕ НОВАКА ОД БАТИНА, ПА ПРОМЕНИО ПЛОЧУ: Нико није очекивао да ће славни Американац ОВАКО причати о Србину!

Прослављени амерички тенисер Енди Родик дао је велики комплимент најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу.

Американац је истакао да је Србин променио тенис.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Мислим да је Новак заиста променио игру, јер има способност да преусмери лоптицу где жели са великом прецизношћу“, истакао је Родик у интервјуу који је дао за канал „“Тенис“.

Родик је од жестоког критичара израстао у великог поштоваоца Новака Ђоковића.

Легендарни амерички тенисер некада није могао да смисли Новака, а сада не крије да му се диви.

Американац је био велики љубитељ српског аса, чак је једном приликом хтео и физички да се обрачуна са Новаком у свлачионици. Међутим, попут Виландера и он је променио мишљење о српском тениском генијалцу.

Ђоковић је често био на удару критика Американца, који је оптуживао Србина да фолира повреде. Љубитељи тениса памте његов саркастичан коментар после Ђоковићеве повреде: „Шта му је сад? Леђа, кук? Грчеви, птичији грип или САРС“

Американац је 2013. годне признао да је хтео да пребије Новака у свлачионици након пораза на УС опену 2008. године.

„Ушао сам у физички сукоб у свлачионици после меча са тенисером чије име нећу открити, могу само рећи да се римује са Шмовак Шмоковић. То се десило једном на Ју-Ес опену. Пре меча сам причао свашта, ‘треш-ток’, а он је изашао на терен и разбио ме. После меча је и он ‘зацвркутао’, рекао је нешто на мој рачун, па је ушао у свлачионицу. Тада сам кренуо према њему, сатерао га уз ормар, али сам тада приметио да је његов тренер за нијансу крупнији од Донована (НФЛ звезда) и онда сам се смирио. Мој тренер је био висок око 170 центиметара, имао је 59 кила и био је веома ситан. Охладио сам се врло брзо и одлучио да се повучем са стране“, открио је једном приликом Родик.

Родик се 2012. године повукао. Дуго се мучио са повредом рамена, па је одлучио да заврши каријеру раније него што се очекивало.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс