Свет

СТРАВИЧНА ТРАГЕДИЈА У АКВА ПАРКУ: Дете (10) политичара ПОГИНУЛО ПРЕД ОЧИМА ПОРОДИЦЕ!

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Једна мајка је закукала на базену након што је њеном сину (10) одрубљена глава на воденом тобогану у воденом парку Шлитербан. Кејлеб Шваб је погинуо пред очима своје породице док се спуштао низ водени тобоган у Канзасу, који је највиши на свету. 7. августа, навршава се пета годишњица његове страшне смрти у августу 2016. године.

Син републиканског сенатора Скота Шваба, Кејлеб, погинуо је на атракцији Верукт у воденом парку Шлитербан у Канзас Ситију. Верукт је висок преко 50 метара, што на немачком значи “луд”, оборио је Гинисову књигу рекорда као највиши водени тобоган на свету. Сведоци тврде да је то био његов први спуст, а затим је излетео и пробио мрежу која је осигуравала тобоган. Кејлеб је погинуо када је његов сплав прелетео преко успона од 15 метара и ударио у металну шипку која је подупирала сигурносну мрежу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Две жене са којима се возио задобиле су лакше повреде. Шокирани посетиоци тематског парка морали су да задрже његову мајку Мишел од ужаса. Глава и тело њеног сина избачени су са сплава и откотрљали се низ брзак.

– Чула сам буку и одмах сам погледала, видела сам његов сломљени врат и како клизи низ тобоган остављајући крвави траг – рекла је за CNN Мелани Гоке, очевидац.

– Видела сам само Кејлеба како клизи низ последњу половину тобогана, а затим сам видела и крв – додала је њена пријатељица Џес Санфорд.

– Његов пријатељ је позивао упомоћ и мислим да су тада почели да трче чланови особља, медицинари и слично. Они који су први стигли до њега само су схватили да је мртав и нису покушавали да га оживе – додала је она.

Испод тобогана је чекао и Кејлебов 12-годишњи брат Нејтан, који је требао да иде са њим на ту вожњу, али је уместо тога видео братовљеву смрт.

Тата Скот, који је деценију провео у кући у Канзасу, рекао је за “Good Morning America” да је последњи пут разговарао са Кејлебом непосредно пре него што су он и Нејтан кренули у парк, који је након трагедије срушен.

Након трагедије, Мишел је у емисији причала о ужасу који се догодио и о смрти свог сина, пише The Sun.

.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Еспресо / Објектив