Свет Србија

УДАРНО! Због утакмице Нови Пазар – Партизан реаговао и Стејт департмент! Ове речи ће разбеснети све Србе!

Амерички Стејт департмент реаговао након инцидента на фудбалској утакмици између Новог Пазара и Партизана у недељу увече.

Амерички Стејт департмент је осудио величање ратних злочинаца и поздравио реакцију надлежних која је омогућила да се меч безбедно настави.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Величање ратних злочинаца и геноцида је неприхватљиво. Поздрављамо реакцију надлежних која је омогућила да се игра безбедно настави“, рекао је неименовани портпарол Стејт департмента Гласу Америке.

Истим поводом, портпаролка Европске комисије Ана Писонеро Хернандез истакла је да Европска унија има принципијелан став о потреби помирења и начину тумачења догадјаја из ратног периода.

„Величање ратних злочинаца, ревизионизам и порицање документованих и утврдјених чињеница о ратним догађајима, укључујући ратне злочине, у супротности су са најосновнијим европским вредностима“, навела је Писонеро Хернандез у писаном одговору за Глас Америке.

Она је истакла да је потребно одати почаст жртвама прошлих сукоба и промовисати демократију, правду и помирење на западном Балкану Меч у Новом Пазару био је прекинут четири пута, а последњи прекид у 62. минуту, трајао је више од пола сата, пошто су се домаћи играчи повукли са терена због навијања гостујућих навијача, који су, како је пренео Индексонлине, клицали Ратку Младићу, машући заставом са његовим ликом и узвикујући „Нож, жица, Сребреница“.

Како преносе београдски медији, делегат ФС С, медјутим, није прекидао меч када су навијачи Новог Пазара скандирали бившем водји сребреничких снага Армије БиХ осумјиченом за злочине над Србима, Насеру Орићу, „Жутој кући“, месту где су на северу Албаније вадјени и потом продавани органи заробљених Срба, и када су величали независност тзв. Косова.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг