Свет

ДОНЕЛИ СУ ОДЛУКУ! Укидају готово све мере против короне!

Португал ће укинути готово све преостале мере ограничења против корона вируса од првог октобра и на тај начин допустиће да ресторани и културне установе приме максималан број посетилаца, рекао је данас премијер Антонио Коста.

– Како већина мера ограничења које намеће закон нестаје, ући ћемо у фазу која се заснива на одговорности свих нас – рекао је премијер Коста на конференцији за новинаре, преноси агенција Ројтерс.

Он такође истиче да никако не сме да се заборави да пандемија није готова.

Маске су у Португалу прошле недеље престале да буду обавезне на отвореном.

Будући да је Португал сада у потпуности вакцинисао више од 8,5 милиона људи, или 83,4 одсто становништва, ноћним клубовима и баровима биће дозвољено поновно отварање, након што су затворени у марту 2020. године, изјавио је премијер.

Међутим, посетиоци ће морати да покажу дигитални сертификат о вакцинацији или негативан тест на корона вирус.

Од 1. октобра нема ограничења

Од 1. октобра више неће бити ограничења у броју људи којима је дозвољено да седе заједно у ресторанима и кафићима, или да посећују културне догађаје, венчања и крштења.

Дигитални сертификати или негативни тестови више неће бити обавезни у хотелима и теретанама, али ће и даље бити потребни за присуствовање великим културним или спортским догађајима, поручио је Коста.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Танјуг