Свет

ДОНЕЛИ СУ ОДЛУКУ! Укидају готово све мере против короне!

Португал ће укинути готово све преостале мере ограничења против корона вируса од првог октобра и на тај начин допустиће да ресторани и културне установе приме максималан број посетилаца, рекао је данас премијер Антонио Коста.

– Како већина мера ограничења које намеће закон нестаје, ући ћемо у фазу која се заснива на одговорности свих нас – рекао је премијер Коста на конференцији за новинаре, преноси агенција Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он такође истиче да никако не сме да се заборави да пандемија није готова.

Маске су у Португалу прошле недеље престале да буду обавезне на отвореном.

Будући да је Португал сада у потпуности вакцинисао више од 8,5 милиона људи, или 83,4 одсто становништва, ноћним клубовима и баровима биће дозвољено поновно отварање, након што су затворени у марту 2020. године, изјавио је премијер.

Међутим, посетиоци ће морати да покажу дигитални сертификат о вакцинацији или негативан тест на корона вирус.

Од 1. октобра нема ограничења

Од 1. октобра више неће бити ограничења у броју људи којима је дозвољено да седе заједно у ресторанима и кафићима, или да посећују културне догађаје, венчања и крштења.

Дигитални сертификати или негативни тестови више неће бити обавезни у хотелима и теретанама, али ће и даље бити потребни за присуствовање великим културним или спортским догађајима, поручио је Коста.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Танјуг