Регион

ПОЈАВИО СЕ НОВИ СНИМАК ИНЦИДЕНТА: Мушкарац провоцирао полицајце на Цетињу, па добио ШОК-БОМБУ У ЛИЦЕ

Фото: Твитер принтскрин

Стање на Цетињу данас се могло описати као напето, а било је сукоба противника устоличења митрополита Јоаникија са полицијом.

У снимку који је узбуркао друштвене мреже се види како један од полицајаца из кордона баца шок-бомбу према човеку који је викао на њих и махао рукама. Подсећамо, ово није први инцидент који се десио током протеста грађана на Цетињу, преноси Мондо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, може се видети како једна особа покушава да деескалира ситуацију, задржавајући крупног човека у евидентној намери да приђе полицијском кордону.

Један од полицајаца извадио је шок-бомбу и бацио у њиховом правцу, а од силине удара, обоје су пали на земљу, да би се затим удаљили са лица места.

Погледајте како је то изгледало:

Подсетимо, протести на Цетињу су прерасли у насиље након што су демонстранти гађали полицајце бакљама и каменицама, а на путевима направили од камења и запаљених гума блокаде.

Полиција је употребила сузавце како би растерала насилну групу људи која је покушавала да дође до манастира и спречи долазак Порфирија и Јоаникија. Из Подгорице су патријарх и митрополит на крају стигли хеликоптером, а до манастира су их спровели наоружани специјалци који су их окружили панцирима.

Извор: Курир.рс/Мондо