Регион

Регион на ногама! КРИВОКАПИЋ ОТКРИО СВЕ: Преломни тренутак десио се у 4.20, када сам рекао да идем!

Кривокапић је обелоданио и шта је био преломни тренутак да се спроведе акција обезбеђивања устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу.

Премијер Црне Горе обратио се јавности поводом догађаја на Цетињу у време устоличења митрополита Јоаникија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Устоличење митрополита Јоаникија било је повод да се одређене структуре, које припадају одређеном делу политике, која од 30. 8. покушава да прекроји изборне резултате, дестабилизују Црну Гору, рекао је Кривокапић.

„То је био вршни тренутак да се оствари оно што није остварено, дестабилизација Црне Горе, увођење хаоса, нереда и непоштовања закона. Захваљујући одлучној акцији Управе полиције и свих полицајаца, са делом ангажовања Војске, протекло је оно што је најважније без било каквих повреда, које су у једном периоду биле третиране као високо ризичан догађај са несагледивим последицама“, рекао је Кривокапић.

Кривокапић је обелоданио и шта је био преломни тренутак да се спроведе акција обезбеђивања устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу.

На питање да ли је смењен директор полиције Зоран Брђанин и да ли се разматра смена министра полиције Сергеја Секуловића због пропуста на Цетињу, Кривокапић није конкретно одговорио.

Како је казао, нико ко је одговоран неће бити поштеђен, без обзира на функцију и партију и да ће сви који су се на неки начин огрешили према закону, одговарати.

„У командном делу одговорности ће бити преиспитан сваки чин сваког појединца који је обезбедио или није обезбедио, урадио или не, деловао или не и то ће у следећих седам дана бити урађено“, рекао је премијер Црне Горе.

Кривокапић је рекао и да се водио психолошки рат, да је било медијског и спиновања преко друштвених мрежа, а да је у дестабилизацији коришћен и „софтвер који могу да имају само легитимне службе безбедности“.

Што се тиче одлуке да се саветник црногорског председника Мила Ђукановића Веселин Вељовић, који се терети за напад на службено лице током протеста на Цетињу, пусти да се брани са слободе, Кривокапић је рекао да „не може чудом да се начуди“.

„Правосуђе је заробљена институција“, рекао је Кривокапић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/rs.sputniknews.com