Србија

Вучић шокирао Србију: Испразниће нам се земља, нећемо имати пет милиона људи

Председник Србије Александар Вучић још једном се обратио јавности из Будимпеште.

Он је истакао да је кључна тема мали број деце у Србији и ми морамо да предузимамо сплет мера које је приредио министар Дмитровић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Надам се да ћемо да постигнемо бољи резултат у мањим срединама“, изјавио је Вучић и додао да морамо да направимо већи скок.

„Села су нам пуста, друге општине у Србији се у празне. Немамо нигде добру ситуацију, па ни у Новом Пазару. Београд извлаче миграције“, рекао је он и додао да нигде не постоји најбоље решење, али да је ситуација лоша. Каже и да овако „Србија за 20 година неће имати ни 5 милиона становника“.

„Испразниће нам се земља“, јасан је Вучић.

О Милановићу и коментарима да је Вучић „ратни хушкач“

Коментаришући изјаве Милановића, председник се пита зашто је Милановић то рекао после 5 година његовог мандата.

„На почетку то нису рекли, јер тада нису видели претњу у Србији. Сада кад виде да их Србија стиже и престиже, сад је Вучић зликовац“.

Како каже, „вероватно су забринути јер је добар за Србију па немају доминацију као пре њега“.

„Ја њима на увреде увредама да одговарам, нећу. А имао бих много више разлога. Све најбоље им желим и пуним успеха у будућности. Они су сјајна земља, али ја волим Србију и наш народ и знам да можемо радом да стигнемо оне који су годинама били испред нас“, закључио је председник.

„Замислите, састану се два председника и оговарају трећег. То говори да Србија није више џак за ударање, не могу да рачунају на сигурну мрежу од криминала до осталих у Београду и задовољан сам због тога. Не смета ми што сам им тема“, јасан је био Вучић.

О променама у СНС-у

„Немам ништа нигде у иностранству. Немам рачуне и паре. Не можете да ме уцените“, рекао је председник након што је изјавио да је поносан на све што је до сад урађено.

„Мене занима шта ће се причати о овом периоду за 20 – 30 година“, јасан је председник.

Говорећи о променама у СНС, рекао је да ће око 50 одсто чланова главног одбора бити промењено.

„Никада СНС не сме да се претвори у оних 10 партија које су се изродиле од ДС-а и које служе за пљачку“, рекао је он и нагласио да је 60 посто градоначелника и председника општина промењено, али да се „о томе не прича“.

Најавио је и велике промене у врху странке.

„Очекујем да 40 – 50 одсто чланова председништва буде промењено, што је и логично. Морате да имате нову енергију и снагу, да покажете да желите да идете напред“, закључио је он.

Рекао је и да мора да постоји „тигрово око“, а и да се нада да они који буду скинути са функција нису у странци због истих.

Подсетимо, премијер Мађарске Виктор Орбан организовао је вечеру за учеснике Четвртог демографског самита у Будимпешти, на којој учествује и председник Вучић.

Такође, он је данас поподне посетио и Цркву Светог Ђорђа у Будимпешти, која припада Епархији будимској, где га је дочекао владика Лукијан са свештенством.

Председник Србије Александар Вучић сутра учествује на Четвртом демографском самиту који се одржава у Будимпешти.

Такође, имаће и одвојене сусрете са председником Владе Мађарске Виктором Орбаном, као и са председником Владе Републике Словеније Јанезом Јаншом и председником Владе Чешке Републике Андрејем Бабишом.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92