Свет

Запад у неверици! РУСИ ЗАВРШАВАЈУ РАТ – 5.500 милитаната предало се руској војсци!

На југу Сирије више од 5.500 милитаната одлучило је да се преда руској војсци.

У току припрема за опсежно чишћење сиријске провинције Дараа, која се налази на југозападу Сирије, више од 5,5 хиљада милитаната и припадника илегалних оружаних група већ је одлучило да се преда руским војницима у замену за гаранцију да даље неће бити прогоњени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Милитанти, које, како је раније наведено, подржавају Јордан и Израел, одлучили су да предају оружје и искористе гаранције руске војске да их неће прогањати Дамаск или руска страна.

У ствари, ово је омогућило осигурање стабилности у овом региону, а владине снаге већ почињу стизати овамо како би повратиле контролу над покрајином.

Недавно је број сукоба у провинцији Дараа значајно опао. Још увек постоје радикали у региону. О томе сведочи откриће импровизираних експлозивних направа које су требале бити кориштене за терористичке нападе и нападе на сиријску и руску војску ради ескалације напетости.

Стручњаци сматрају да у вези са успостављањем мира у региону, сиријска војска сада може почети са чишћењем других сиријских провинција од терориста.

 

Извор: Webtribune.rs