Србија

ЈЕЗИВО САЗНАЊЕ О ЏОНИЋИМА: Горанов рођак пре 2 деценије КАМЕНОМ УБИО своју снају, па леш закопао поред пута!

Фото: Фејсбук принтскрин

Горан Џонић, осумњићени за смрт трочлане породице Докић из Алексинца, није једини из фамилије који је завршио иза решетака. Две деценије Србију је потресало сурово убиство Славице Манић из Зајечара којој је непознати убица 2000. године каменом смрскао главу. Мистерија је коначно решена 2017, када је за овај злочин ухапшен Горанов родак, а Мајин девер – Предраг Џонић (58).

Тело Славице Манић пронађено је у октобру 2000. На шеталишту Краљевица покрај Зајечара. Како је 17 година касније утврђено, Предраг Џонић убио је своју несуђену снају јер је веровао да му је запалила кућу док је био у Италији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Манићеву је убио ударцима каменом у главу, при чему је несрећној жени смрскао лобању. Након тога је леш закопао, па се вратио у Италију где је живео и радио. Нестанак Манићеве је пријавио њен отац, а леш је, после једномесечне потраге, пронађен. Тада су на њеном телу откривени биолошки трагови, али ДНК није био у бази података. Као и случају из Моравца, нико није могао ни да наслути ко је убио Манићеву, а поготово да је то урадио неко близак у кога се не сумња. Игром судбине, клупко се одмотало када је Џонић ухапшен у Италији због блудничења над децом. Након робије он је депортован у Србију. Чим је крочио на наше тло узет му је ДНК који се поклопио са траговима са места злочина и истог момента је ухапшен.

Мештани Моравца уз народну изреку да крв није вода тврде да су Предраг Џонић и злотвор из њиховог села рођаци, пише „Ало“.

– Џонићи су дођоши, нису староседеоци. Када је тај Џонић ухапшен због убиства снаје, сви су Горану говорили: „Овај неки твој“. Испоставило се да заиста јесу род, али даљи. Тако је нам је сам Горан причао – каżе један мештанин Моравца и Џонићев комшија.

Оно што додатно улива језу је то да осим презимена постоје и друге сличности између ова два злочина која су се десила у размаку од две деценије. Обојица су убили члана фамилије – сумња се да је Горан ликвидирао брата од тетке и његову породицу, а Предраг жену свог брата.

Сличности имаиу начину на који су се решили тела. Горан је, како се сумња, породицу Докић запалио, па затрпао земљом, шутом и грањем, а Предраг је своју жртву закопао.

– Сад када се свега присетим, схватам да можда они имају неки генетски проблем – каже комшија.

Извор: Курир.рс/Ало