Русија

Путин разговарао са Макроном о потенцијалној ИНВАЗИЈИ НА УКРАЈИНУ!

Руски председник Владимир Путин је током данашњег телефонског разговора са француском председником Емануелом Макроном навео неколико примера како Кијев крши мировне споразуме из Минска, саопштено је из Кремља

Како се наводи у саопштењу, Путин и Макрон су разговарали о ситуацији у Украјини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Украјинске власти намерно стварају тензију на контакт линији са Донбасом и то уз благослов западних земаља. Поред тога, Украјину снабдевају савременим оружјем што представља директну претњу за безбедност Руске Федерације“, поручио је Путин Макрону, преноси агенција ТАС С.

Западне земље и кијевски режим шире оптужбе у последње време о потенцијалној инвазији Русије на Украјину, а портпарол Кремља Дмитриј Песков осудио је те спекулације као „празне и неосноване“, додаје се у саопштењу Кремља.

Песков је такође казао да Москва улаже све напоре да помогне Кијеву да реши конфликт у Донбасу, а да притом остане посвећена Нормандијском формату и Минским споразумима, наводи ТАС С.

Како је саопштено из прес слузбе Кремља, двојица предсеника су пристала да одржавају контакте у будућности.

„Договорено је да се настави одржавање блиских личних контаката“, наводи се у саопштењу.

Данашњи разговор Путина и Макрона седми је ове године, а у марту су имали и трилатерални разговор са тадашњом немачком канцеларком Ангелом Меркел.

Кремљ истиче да су током данашњег разговора челници држава „разменили мишљења о напорима који се у обе земље предузимају за борбу против ширења корона вируса, али и да је њихов разговор био концентрисан на расправу о хитним међународним питањима“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг