Србија

НЕВЕНИ „ПРЕГОРЕО ПРОЦЕСОР“! Млада нада СНС-а научила напамет говор, а онда се збунила (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Посланица Српске напредне странке и млада нада ове партије Невена Ђурић, ове вечери у дебати “Реч на реч” није успела да оправда похвале свог шефа Александра Вучића и у неколико наврата је деловала веома збуњено док је говорила, по свему судећи, унапред научене говоре. Док је у заносу причала о жутим лоповима, страним плаћеницима и угрожености СНС, две речи Алексанра Јовановића Ћуте биле су довољне да јој у потпуности попусти концентрација и да заборави шта је хтела да каже.

Од кад је основана, Академија младих лидера Српске напредне странке изнедрила је бројне политичке великане. Од Кебаре, преко Лангуре и Сташе Стојановић, низали су се млади лавови и лавице, којима се предвиђала блистава политичка будућност. Ипак, до појаве младе Невене Ђурић нико није завређивао толику пажњу вође.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током свог првог учешћа у емисији “Реч на реч”, Ђурићева је демонстрирала завидне вештине у вређању саговорника, упадању у реч и викању, што је изазвало огромно одушевљење код Вожда, познатог по томе што је и сам у младости деловао као неко ко није бирао речи и неретко прелазио границе пристојности.

“Мислим да се помало разумем у политику и могу да препознам оне који су талентовани. То дете је, да не кажем најталентованије које сам видео у последњих 15, 20 година, али свакако једно од најталентованијих у политици. Показала је такву енергију, срчаност која ме је негде подсетила на време када сам ја био млад, негде пре једно 25 година, али она је паметније и боља од мене“, нагласио је лидер напредњака.

Ова изјава винула је у звезде младу Невену Ђурић, која је у међувремену постала прва опција СНС за готово сваку дебатну емисију. И колеге из странке су јој одале признање на исказаној храбрости, те је тако, пошто је видела уживо опозицију и преживела тај сусрет, стекла статус хероине.

Притисак који се сручио на леђа младе јуришнице СНС и очекивања да буде млади Вучић у женском облику су узела свој данак. Невену су вечерас пореметиле две речи које изговорио Александар Јовановић Ћута из покрета Еколошки устанак.

Док је “бифлала” унапред нучен говор, савршено написан и у ком су своје место нашли опозиција, Ђилас, Мариника, Зеленовић, бивша власт и угрожени Вучић, Невена је почела да замуцкује. У тренутку кад је постало очигледно да је заборавила шта је рекла и кад је постало јасно да је далеко од поентирања, додатно ју је пореметила Ћутина упадица.

По свему виђеном вечерас, делује да је први човек државе погрешио и да је прерано изашао са оценом да постоји неко у СНС ко уме боље да вређа противнике од оног Вучића из деведесетих година. Тешко да је и сам председник данас на том нивоу. Имајући у виду да готово десет година држи физичку дистанцу од опозиције, колико је прошло од последњег ТВ дуела, нереално је и очекивати да је у форми у каквој је некад био.

Извор: Нова