Свет

ПРЕДСЕДНИК ИМА ЈЕЗИВ ПЛАН! Упадните им у куће и вакцинишите! Ко неће, биће ухапшен!

Веровали или не ово је сурова истина.

Лекари ,,нинџе” би ускоро могли да се ушуњају у домове оних који одбијају вакцинацију против Ковид-а 19 како би их вакцинисали у сну. Бар је то идеја коју је предложио председник Филипина.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Болесни приступ повећању стопе вакцинације предложио је у току емисије ,,Разговарај са људима” у понедељак, Родриго Дутерте, председник Филипина.

Зато их пронађите, уђите у њихове куће и вакцинишите их док спавају. Крај приче- поручио је председник Филипина медицинским радницима.

Он је поред тога предложио да је спреман лично да води ноћну имунизацију.

Предлог за који се надамо да је био болесна шала дошао је док је председник Филипина покушавао да увери јавност да се вакцинише. На истом програму, Дутерте је преузео лично одговорност за неуспех своје владе да осигура довољне дозе за брже увођење вакцинације ове године, али је напоменуо да је чак и ограничена кампања смањила ширење болести.

Одлазећем председнику није страно да користи оштре методе за решавање различитих питања. Он је неславно увео насилно полицијско сузбијање диловања дроге за које критичари кажу да је представљало масовна вансудска убиства. Раније овог месеца, Министарство правде је саопштило да би 154 полицајца укључених у рат против дрога могло да буду соучено са кривичном пријавом због прекорачења у спровођењу закона. Како извештава међународни кривични суд, број жртава које на својим рукама носи полиција броји на десетине хиљада људи.

Дутерте је раније предложио бруталан приступ према онима који не желе да се вакцинишу. У јуну је рекао да би они који не приме вакцину требало да напусте земљу или да буду затворени или чак присилно вакцинисани. ,,Ухапсићу вас и затим ћу вам убризгати вакцину у задњицу”, упозорио је он тада.

Извор: nultatacka.rs/РТ