Русија

СТИЖЕ У МОСКВУ! Откривен паклени план

Москва — Белоруски председник Александар Лукашенко данас ће стићи у Москву на разговоре са руским председником Владимиром Путином. Медији открили „паклени план“.

Два савезника требало би да разговарају о низу тема којима доминира рат у Украјини, али и о напретку у стварању савезне државе Русије и Белорусије. Тако је навео Кремљ у саопштењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, према интерном документу који су раније видели поједини медији, Русија планира да преузме пуну контролу над суседном Белорусијом најкасније до 2030. године, под изговором спајања две земље, пренео је Н1 Загреб.

Другог дана посете руској престоници, Лукашенко и Путин ће разговарати о „актуелним билатералним и међународним питањима“, наводи се у саопштењу, а међу билатералним питањима је и постављање тактичког нуклеарног наоружања на белоруску територију директно на граници са Пољском, што је Путин најавио током викенда.

Руски председник је рекао да ће Москва у будућности распоредити тактичко нуклеарно оружје у суседној Белорусији, чврстом савезнику, ескалирајући сукоб са Западом.

Међународна питања ће вероватно укључити рат у Украјини и реакцију на приступање Финске НАТО-у, које је формално завршено у уторак.

 

 

Извор: Б92