Русија Свет

Ударно! Ситуација је драматична! Русија шаље “Искандере” на ратиште – САД послале ракетни разарач у Црно море! Ево шта се дешава!

Руски ОТРК (Оперативно-тактички ракетни систем) „Искандер“ кренуо је ка украјинској граници. Амерички ракетни разарач отишао је у помоћ Оружаним снагама Украјине у Донбасу.

После информација о појави три воза са тенковима, самоходним топовима, МЛРС (Вишеструки ракетни систем) и другом војном опремом у близини границе Украјине и територија непризнатих република Донбаса, постало је познато да се цела колона руских Оперативно-тактички ракетних система “Искандер” креће у истом правцу ка Донбасу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На снимку се види седам мобилних лансера Искандер, који су примећени у близини украјинске границе, иако извор тврди да су комплекси примећени како напуштају Брјанск и да би могли да иду ка Орлу.

У близини украјинске границе примећује се активан трансфер војне опреме и наоружања у оквиру војне операције Оружаних снага Украјине у Донбасу.

Истовремено, један број извора тврди да се комплекси могу пребацити на територију ДНР и ЛНР, други изражавају мишљење да ће се ова техника користити за заштиту руских граница у вези са заоштравањем ситуације у Донбасу.

У овом тренутку из руског ресора одбране нема званичних коментара о појави колоне Искандера ОТРК код Брјанска.

Амерички ракетни разарач отишао је у Црно море

Команда Шесте флоте САД известила је да је амерички ракетни разарач USS Портер наоружан „томахавцима“ послат у Црно море.

У команди Шесте флоте САД не наводе се детаљи у вези са тим. То се поклопило са офанзивном операцијом Оружаних снага Украјине у Донбасу, што не искључује могућност да је Вашингтон одлучио да подржи Оружане снаге Украјине ударима на ДНР и ЛНР.

Команда Шесте флоте Ратне морнарице САД одбила је да саопшти било какве детаље у вези са слањем ракетног разарача у воде Црног мора, али је истовремено речено да Шеста флота САД и поморске снаге НАТО-а подржавају операције у Средоземном и Црном мору.

Руски аналитичари тврде да постоји могућност да би ракетни разарач Портер могао да изврши ударе крстарећим ракетама на циљеве у Донбасу.

Могуће је да су летови украјинских јуришних беспилотних летелица изнад ДНР и ЛНР повезани са овим – беспилотне летелице могу да прикупљају обавештајне податке за наредни удар Томахавцима“, напомињу аналитичари.

Руски ратни бродови биће спремни да дочекају амерички ракетни разарач у Црном мору, иако би овај могао да делује у украјинским водама.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs