Свет

БЕСКУЋНИЦИ ПРОНАШЛИ ТЕЛО БЕБЕ У КОНТЕЈНЕРУ: „Мислила сам да је лутка, али сам пружила руке и осетила леден образ“ (ВИДЕО)

Двоје бескућника из Мелитопола, града на југоистоку Украјине, пронашли су у недељу ујутру тело новорођенчета у контејнеру, док су трагали за храном.

Мушкарац и жена су дете пронашли у контејнеру у близини једне стамбене зграде у улици Јарослав и одмах су позвали полицију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како су рекли за тамошње медије, дете је било умотано у рози пешкир, а потом стављено у кесу која је бачена у контејнер.

Сумња се да је тело бачено током ноћи, с обзиром на то да су комуналне службе испразниле контејнере у том крају у суботу поподне.

На лице места су одмах стигли и форензичари, како би издвојили трагове који могу бити кључни у решавању овог стравичног злочина.

Медији преносе да је пронађен дечак, терминска беба, којој је исечена пупчана врпца. За сада нема назнака да је у питању насилна смрт, а тело детета послато је на обдукцију.

Несрећни пар који је пронашао бебу, каже да у први мах нису ни схватили да је у кеси дете.

– Претресао сам шта има унутра и угледао кесу. Покушао сам да је извучем, била је тешка – испричао је мушкарац медијима.

Жена која је била са њим рекла је да је мислила да је у питању лутка.

– Мислила сам да је нека лепа лутка. Пружила сам руке и осетила леден образ. Онда смо схватили. Ово нам се никад није догодило – прича жена.

Одмах су алармирали пролазнике и замолили их да позову полицију.

– Интензивно радимо на овом случају и покушавамо да откријемо идентитет мајке – саопштили су из полиције, преноси Телеграф.рс.

Извор: Телеграф