Русија

ПРОБИЈЕН ФРОНТ НА ИСТОКУ УКРАЈИНЕ: Руси кренули у незадржив јуриш

Министарство одбране Русије саопштило је да су руске снаге успеле да заузму стратешки важно село Сергејевку у Луганској области на истоку Украјине.

– Јединице 15. моторизоване бригаде током успешних противударних дејстава ослободиле су село Сергејевку – саопштило је министарство.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Агенција РИА преноси да је укупно напредовање руских трупа на Краснолиманском правцу било до четири километра дуж фронта и два километра у дубини противничких борбених формација.

Министарство одбране Русије тврди да су Оружане снаге Украјине изгубиле 190 војника, шест борбених оклопних возила, пет камионета, две хаубице Д-20, један топ Д-30, две самоходне артиљеријске јединице Гвоздика, а уништени су и контрабатеријски радар ТПК-50 и два складишта муниције.

Јединице 234. десантног јуришног пука напредовале су према наводима министарства километар и по у реону шуме Серебрјански.

Оружане снаге Украјине се нису огласиле о заузимању Сергејевке.

Украјински војни блогери међутим наводе да је руска војска поред Сергејевке успела да заузме и села Надежду и Новогоровку.

– Информације о Новогоровки су нажалост потврђене. У јеку хаоса неке јединице су се повукле из Надежде и Сергејевке страхујући од опкољавања – наводи се на порталу Дип стејт.

Сергејевка се иначе налази недалеко од Кармазиновке где је Руска Федерација скупила велику армију и недавно покренула снажну офанзиву. Украјинске команде сматра да Руси имају циљ да стигну до резервоара Оскол.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс

Ознаке