Спорт

ФЕДЕРЕР ЋЕ ПОБЕСНЕТИ! Новак Ђоковић донео одлуку, скида још једну Роџерову круну

НОВАК Ђоковић не намерава да се заустави.

Мајстор „белог спорта“ је и пре одласка у Париз, током скоро двомесечне паузе после пораза у финалу Ју-Ес опена, најавио да ће дати све од себе да у завршници 2021. и даље доказује да је најбољи, а сада је то потврдио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, на званичном сајту лидера АТП трке осванула је потврда да ће Новак Ђоковић учествовати на завршном мастерсу.

У Торину ће Ђоковић, почев од ове недеље, 14. новембра, учествовати на последњем великом индивидуалном надметању тенисера у актуелној сезони. Осморица најуспешнијих бориће се за титулу у поменутом италијанском граду, а Ђоковић је потврдом учешћа показао да жели још један тениски рекорд.

Наиме, једини који је чак шест пута освајао завршни мастерс је Роџер Федерер, док Ноле, попут Ивана Лендла и Пита Сампраса, има пет тих трофеја. Евентуалном победом у торинском финалу, „преотео“ би и тај Федереров „усамљени рекорд“ и појачао своје адуте у незваничној трци за најбољег играча који се тенисом икада бавио.

Он се у 2021. већ побринуо за нека невероватна остварења:

Највише година ће привести крају као најбољи тенисер (7), држи рекорд у недељама на челу АТП листе (346), власник је највећег броја титула са турнира серије 1.000 (37), нико од њега није освојио више гренд слемова (по 20 са Надалом и Федерером), једини има све мастерсе, и то двапут…

Сада је на ред дошао Торино и јуриш ка новом рекорду.

 

Извор Новости.рс