Свет

СКАНДАЛ! “Потписали су му СМРТНУ КАЗНУ”: Доктори одлучили да више не лече тинејџера (16), разлог је сраман

Вилијам Верден (16) из Велике Британије има ретку болест бубрега и потребно му је константно лечење да би остао жив. Међутим лекари верују да његово лечење не може да се спроводи како је неопходно јер тинејџер болује од аутизма.

Младићева мајка Ејми бори се да лекари не пошаљу њеног сина кући за, можда, његов последњи Божиц́.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И сам Вилијам је упутио срцепарајућу молбу: “Не желим да умрем. Моје цеви ме чувају”.

Лекари су закључили да тинејџер, коме је пре две године дијагностикована ретка болест бубрега, више не би требало да се лечи већ да би требало да има палијативну негу.

Мама Ејми згрожена је одлуком о “смртној казни” и спремна је да оде на Виши суд како би одржала свог сина у животу.

– Данас је био довољно добар да игра голф. Шаљу га кући да умре, Никада нећу да дозволим да се то деси. Да је Вилијам у боловима или да је везан за кревет, наравно да не бих желела да пати, али он има невероватно квалитетан живот. Два пута недељно игра голф, водим га у куповину, игра се са децом – истакла је мајка.

Вилијама, који такође има поремец́ај пажње и хиперактивност поред аутизма, у животу одржава дијализа и без ње би имао “дане или можда недеље” живота, рекла је Ејми.

Лекари верују да његов аутизам значи да лечење не може да се спроведе правилно.

Лекари који га лече у дечјој болници у Манчестеру добили су друго мишљење од стране стручњака из Њукасла који је рекао да су му бубрези “девастирани” – а мало је вероватно да ц́е трансплантација успети и да носи огромне ризике.

Ејми је рекла: “Вероватно ц́е умрети од овога. Али сада није спреман да умре. Заслужује шансу као и сви.”

Она се плаши да су Вилијамов аутизам и поремећај пажње и хиперактивност утицали на одлуку, јер многи бубрежни пацијенти примају дијализу целог живота.

 

 

 

 

 

 

Извор:  mirror.co.uk