Спорт

Тениски свет у шоку! Новак побеснео! ШИРЕ ЛАЖИ О МЕНИ! Оптужио медије, не жели више да ћути! Никад није био овако љут!

Први тенисер света Новак Ђоковић се вратио на терен после скоро два месеца паузе

Новак Ђоковић се није такмичио од финала Ју Ес опена, али иако то није желео био је присутацн у медијима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Док се Новак са породицом одмарао у Србији, светски медији су га „развлачили“ по насловним странама, спекулислао да ли се вакцинисао против короне или не, да ли ће играти на Аустралијан опену или не…

Новак љут на медије

Ђоковић је пре неколико дана рекао да не жели да прича о вакцинацији, јер је то приватна ствар, па истакао да ће се одлуку о учешћу донети тек када Аустралијан опен званично одлучи.

Све што се дешава га погађа, о чему је причао са српским новинарима у Паризу.

– Ствара се једна пропаганда, увучен сам у све то на основу нечега што сам раније говорио. Систем информисања је отишао у правцу који више није онај који је основа за новинарство. Слободног новинарства и информисања је све мање. Све се више контролише из једног или два извора, па се шири пропаганда која одговара елити или одређеној групацији људи. Сигурно да ме погађа, али то ме неће спречити да се залажем за ствари за које сматрам да су исправне – објаснио је Новак и додао да је то нешто с чим мора да се носи јер је позната личност.

Трудио сам се да се држим подаље од свега, али понекад кад осетим да нешто желим да поделим, то и учиним. Неко сам ко се држи принципа, животних вредности, људских права… То је доста злоупотребљено у прошлости – објаснио је Ђоковић.

Шире лажи о Новаку

Новак је признао да готово и да не чита шта се о њему пише у медијима, али и додаје да не може да избегне информације које се провлаче кроз штампу.

– Не читам новине ни по апликацијама ни штампана издања, не гледам ни вести на ТВ-у већ неколико година. Ипак, због присуства на друштвеним мрежама, дођем до тих информације које се провлаче кроз медије. Не могу да кажем да ме не погађа – човек сам, имам емоције, и наравно да ми је стало… Колико год да ми је стало да заступам праве вредности, да се борим за правду и за истину, толико ми је и стало шта генерално људи мисле о мени. Не зависи ми живот од тога, јер знам ко сам и шта сам, трудим се да живим живот по правим постулатима. Да грешим, грешим, али погађа ме неправда и када се шире лажи.

Поновио је да неће причати о Аустралији до званичне одлуке.

– Желим да завршим годину као број један, имам добру прилику за то, а највише ме мотивише Дејвис куп.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс