Србија

ЦЕЦА ПОСЛЕ 17 ГОДИНА ЋУТАЊА ОТКРИЛА: Ево зашто је Чеда срушио Шилерову

Цеца Ражнатовић тврди да је и Чеда Јовановић требало да одговора за убиство премијера Зорана Ђинђића јер је био близак са Легијом и целим „земунским кланом“. Послао је 150 полицајаца у моју кућу као да сам најгори криминалац, каже певачица.

Цеца Ражнатовић се у емисији „Хит Твит“ на Пинку после 17 година први пут суочила с лидером ЛДП Чедом Јовановићем, за ког тврди да ју је сместио иза решетака током полицијске акције „Сабља“. Фолк звезда у интервјуу за Информер оптужује Чеду да је срушио вилу у Шилеровој која је припадала озлоглашеном „земунском клану“ да би сакрио доказе свог дружења с криминалцима осуђеним за убиство премијера Зорана Ђинђића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Све пориче

– Шилерову су срушили до темеља управо да би сакрили доказе онога што се тамо дешавало. Зар тај објекат није могао да добије другу намену, или је требало сравнити сваки траг, што би рекао Јовановић?! Питање је чији и зашто је то урађено! Ко зна шта бисмо све видели и сазнали да се то није десило – прича Ражнатовићева.

Певачица тврди да Јовановић, који је 2003. био потпредседник Владе, најбоље зна шта се дешавало у чувеној Шилеровој:

– Он се интензивно и блиско дружио са Милорадом Улемеком Легијом, водио у затворске посете Душану Спасојевићу жену и децу, одлазио код њих у Шилерову… Сад то пориче! Додуше, у емисији је невољно признао да је одлазио тамо, али не и због чега. Ако није желео мени да да тај одговор, могао је то да уради из поштовања према својим гласачима, страначким колегама или пореским обвезницима, на чијим јаслама живи већ дуго – каже Ражнатовићева.

Изашао неокрњен

Цеца тврди да је и Чеда требало да буде ухапшен због Ђинђићевог убиства 15. марта 2003. године:

– Ако сам ја ухапшена због пријатељства са људима из „земунског клана“, онда је требало и он да буде процесуиран! Пошто је он био у интензивнијим контактима са њима, зашто себе није ухапсио и држао шест месеци у затвору? Јовановић је злоупотребио полуге моћи и ухапсио ме, држао у затвору, вероватно би ми и судио, али није имао зашто! Он је из свега тога изашао неокрњен. Ипак, изгубио је политички кредибилитет до те мере да ни цензус не може да пређе. Ја сад да изађем на улицу, могу да сакупим 150.000 људи, а он ни три одсто за скупштину! – каже певачица, а на питање да ли је сигурна да лидер ЛДП стоји иза њеног хапшења, одговара:

– На почетку емисије се поносно похвалио да ме је хапсио! Касније је чак рекао да је интервентна, када је имала проблем са Легијом у „Ступици“, звала њега, а не тадашњег министра полиције. Није одговорио зашто баш њега. Послао је 150 полицајаца у моју кућу, као да сам најгори криминалац. Моја деца су преживела голготу у „Сабљи“. Анастасији су четири дуге цеви биле наслоњене на слепоочницу! Вељко није могао да се упише у државну школу пошто нису хтели да га приме у предшколско, јер му је мајка хапшена у „Сабљи“. После мог изласка из затвора, сваки дан их је заустављала интервентна и изводила из аута. Све то сам препустила Богу и Божијој правди, али више нисам могла да ћутим!

Навикла сам на изолацију

Цеца каже да јој самоизолација због коронавируса није тешко пала јер је била у затвору, али и у кућном притвору.

– Често сам била у самоизолацији. Мене су претходне власти истренирале као да су знале да ће да дође корона. У „Сабљи“ сам имала четири месеца самоизолације у затвору, а онда је уследила наногица од осам месеци. За мене је ово ништа – прича певачица.

Расправљали смо се и током реклама

Цеца признаје да се са Чедом расправљала и током прилога и реклама у емисији „Хит Твит“:

– Све што сам имала да кажем рекла сам пред камерама. Додуше, док су ишли прилози, разговарали смо у истом маниру и тону. Мој циљ је био јасан, питала сам га зашто сам била ухапшена и, ни после 17 година, он нема одговор. После емисије нисмо разговарали, па нисмо ми пријатељи!

Митровић: Чеда ми рекао да је Цеца хтела да ме отме!

Жељко Митровић изјавио је у „Хит Твиту“ да му је Чеда Јовановић рекао да је Цеца учествовала у организовању његове отмице!

– Цеца је била забрањена на Пинку јер си ми подметнуо ту информацију. Чедо, боље немој да отварамо ту тему! Дружио си се са „земунским кланом“, а Цецу си ухапсио без разлога – рекао је власник ТВ Пинк, на шта је певачица додала:

– Већ 17 година живим са тим. Чедо, ако сам стварно учествовала у организацији Жељкове отмице, зашто нисам осуђена? Зашто ни у „Сабљи“ нисам осуђена? Где су вам докази за такве лажи?!

Извор: Информер