Србија

ТАЈНА ПИСМА ГОРАНА ЏОНИЋА ИЗ ЗАТВОРА: Убица Ђокића покушао да превари чуваре, ПА УХВАЋЕН! ШТА ЈЕ НАПИСАО СИНУ НА ЦЕДУЉИ!

Фото: Facebook
Фото: Фејсбук принтскрин

Горан Џонић, првоосумњичени за убиство Горана (57), Гордане (56) и Лидије Ђокић (25), ухваћен је са цедуљицом у нишком притвору коју је, према изворима из истраге, намеравао да дотури једном од двојице синова такође осумњичених за тешко убиство Ђокића.

У тој намери пензионисани ватрогасац осумњичен за монструозно убиство рођачке породице је осујећен јер је стражар приметио да нешто крије у руци, па је реаговао на време. Иначе, у писму за сина Џонић је, према логици ствари, сину написао како да га брани и да, ако икако може преко затвореника, поручи и брату исту ствар да би сва тројица коначно усагласила одбране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Горан је, као и сваког дана, изашао у шетњу кад је стражар приметио да нешто скрива. Горан је руку са затвореном шаком гурао у џеп и кад му је стражар рекао да је извади, он га је питао: „О чему се ради, ваљда могу да држим руку у џепу“.

Стражар му је рекао да се одмах заустави и претресао га је. Нашао му је хемијском оловком исписану цедуљу коју му је одмах одузео. Чуо сам да се Џонић нешто правдао и да је спустио главу, али шта је говорио, затвореници нису чули.

Синови: Ако је тата крив, треба да плати

Бранилац браће Џонић ватрогасца Милана и професионалног војника Стефана, нишки адвокат Филип Домазет верује да синови мисле да је Горан Џонић само из страха пристао да типује породицу Горана Ђокића, брата од стрица у другом колену, те да су убеђени да он није могао бити егзекутор.

– Не знају ни они вероватно шта да мисле, али верују да он није могао бити егзекутор. Мислим да Милан и Стефан, које браним, а који имају чврст алиби да нису умешани у убиство Ђокића, не бране беспоговорно свог оца Горана. Они сматрају да, ако је крив, треба да одговара – истакао је адвокат Домазет.

Само су видели да је стражар био веома љут и бесан. Затвореницима је испричао да је писао сину Стефану јер је њему лакше могао да добаци писмо иако су и његова и Миланова ћелија прилично удаљене од његове – открио је за Српски телеграф адвокат једног притвореника који се са Џонићем виђа током шетње.

Из извора блиског истрази сазнајемо да Горана Џонића, за разлику од ситуације кад је тек ухапшен и када му је породица окренула леђа, сада посећује супруга Сузана.

– Џонић се понаша покорно у притвору, где је смештен у групној соби, а посећују га жена и адвокат. Добија пакете и једе затворску храну и чак се угојио јер само лежи, изузев два сата које проведе у лаганој шетњи у затворском кругу скривеном од погледа иза високих зидина. Добија и пакете с гардеробом и храном – испричао је наш извор.

Засад није познато шта је Џонић написао тачно на цедуљи коју му је затворска стража пронашла и одузела поготово што је више пута мењао одбране пред тужиоцем. Није искључено да је тих писама било више и да је нека од тих цедуљица, упркос надзору чувара, и стигла до његових синова.

Увукао и децу у проблем

На пиштољу Горана Џонића, који је нелегално купио и који је полиција после убиства Ђокића и проналаска њихових угљенисаних тела нашла у димњаку у стану Џонићеве супруге Сузане, вештаци су пронашли, поред отисака првоосумњиченог, и ДНК трагове његових синова. Међутим, врло је тешко због блиског сродства прецизно утврдити чији су тачно отисци, али тужилац је још више у проблему пошто је Горан у једној изјави рекао да је пиштољ крио од свих чланова породице, док је у другој одбрани изјавио да су се чак и унуци, односно Стефанова и Миланова деца, играла с тим оружјем. Могуће је да је пресретнута Џонићева цедуља везана баш за тај део обране који се тиче пиштоља.

Извор: Курир.рс/Република