Србија

КАКО ДО 100 ПЛУС 100 ЕВРА ОД ДРЖАВЕ? Остало је још само 3 ДАНА за пријаву, ово је детаљно упутство

Фото: Pixabay.com

То можете да учините и током предстојећег викенда.

Остало је још три дана да се обвезници фискализације пријаве за субвенције за нове фискалне уредјаје, који су им потребни како би могли да предју на е-фискализацију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То можете да учините и током предстојећег викенда.

Како су подсетили из министарства финансија, претходно је потребно пријавити локације пословног простора и пословних просторија, путем портала @пореска_управа еПорези.

Локације је до сада пријавило скоро 125.000 обвезника, а за субвенције се пријавило 115.000 обвезника.

Такође, потребно је да путем сервиса за фискализацију, ауторизоване особе траже израду безбедносних елемената за одређени ПИБ и одређени пословни простор који су пријавили.

Важно је да обвезник наручи безбедносни елемент када је спреман за ефискализацију, односно када зна који фискални уређај ће користити.

Када је реч о фискалним уређајима, Пореска управа је до сада одобрила преко 100 елемената електронског фискалног уређаја, а на адреси purs.gov.rs налази списак елемената и произвођача, како би се обвезници одлучили који фискални уређај ће користити.

– Позивамо вас да у што краћем року испуните обавезе које су прописане Законом о фискализацији, како бисте на што бржи и једноставнији начин прешли на нови модел е-фискализације – апелују из министарства.

Извор: srbijadanas.com