Србија

НОВИ ДЕТАЉИ У „СЛУЧАЈУ ПЕРИШ“: Извор је ПРОПЕВАО, ево шта је УПРАВО ИСПЛИВАЛО!

Потрага за Хрватом Матејем Перишем (27), који је нестао у ноћи између 30. и 31. децембра у Бетон хали у Београду ушла је у 16. дан. Јавност је тек јуче сазнала да је Периш кобне вечери био на вези са девојком из Сплита, иначе сестром његовог блиског пријатеља која је такође у то време била у Београду. Шта знамо о мистериозној Сплићанки?

Полиција у Београду, али и њихове колеге из Србије, осим Саве и Дунава, чешљају и контакте које је Периш имао кобне вечери који би могли да одговоре на питање шта се десило са младићем и шта га је навело да махнито истрчи из клуба.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хрватски медији су први пут јуче објавили да је Периш последњи контакт имао са сестром свог пријатеља из Сплита, те да се са њом чуо барем два пута те вечери – једном у ресторану „Амбар“ током вечере и још једном у „Готику“ пре него што је Матеј истрчао из клуба.

Чест гост Београда

Сплићанка је, по свему судећи, у нашем главном граду била „домаћа“, а реч је наводно о девојци која ужива у ноћном проводу због чега је Београд њена логична дестинација. Док је Матеј кобне вечери седео са пријатељима у ресторану, видео је на Инстаграму да она објављује фотографије из Београда. То га је наводно навело да је позове на дружење.

„То је било око 22.00 сата, а преписку тог разговора послала је чак пре неколико дана и његовим пријатељима као доказ да су то једине информације са којима она располаже. Колико је познато, хтео је да се његова и њена екипа заједно наставе да се друже те да их она упути у ноћни живот Београда јер тамо познаје јако много људи и често је одлазила у Србију у ноћне изласке“, рекао је извор Вечерњих.

Важно је нагласити да се Сплићанка налазила у Београду неколико дана пре Матејевог нестанка, а на својим профилима на друштвеним мрежама поделила је тада фотографије из ресторана Буддха који се налази у непосредној близини ресторана Саванова.

Власница пловила за туристе

Сплићанка и Матеј познају се наводно годинама, а још једна веза између њих је и то што је Периш наводно радио на њеним пловилима. Како је портал „Нова“ успео да сазна, реч је о девојци која у Сплиту има и фирму која се бави туризмом односно организацијом крстарења по Јадрану, а њена породица слови за имућну.

Медији су раније објавили да је Сплићанин повремено радио и као скипер на бродовима. Како се може видети на фотографијама које је објавила на друштвеним мрежама, она је љубитељ бродова, путовања и хедонистичког стила живота.

С друге стране, извор Вечерњих близак истрази тврди да је идеја била да га пријатељева сестра упути о детаљима ноћног живота, али остаје непознато да ли је отишао да се с њим нађе како би затражио неку информацију, па би му она евентуално проследила неку локацију на коју је требало да дође.

„Она сигурно зна да ли је са њим требало да се нађе или ју је он можда питао где може нешто да обави, до нечега дође и слично. Она је наводно полицији рекла да је Матеј користио опијате па из тога произлази како га је познавала боље од његових мушких пријатеља. Ако му је она помогла да у Београду пронађе, на пример, дрогу или се с њим дружила непосредно уочи нестанка, сигурно би могла имати корисна сазнања“, каже извор додајући како је несумњиво да је Матеј следио одређену трасу.

И даље у Београду

Хрватски медији су открили да је и по повратку Матејевих пријатеља у Хрватску, она и даље остала у нашем главном граду где се и сада наводно налази. Да ли ће је српска полиција испитати, питање је.

Ипак, где је тачно у ноћи Матејева нестанка Сплићанка боравила у Београду, није потврђено. Не треба заборавити да је Сплићанка, за разлику од Перишевих пријатеља, једина рекла да јој је познато да он повремено узима наркотике.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/ НоваС