Спорт

Ово није очекивао! АУСТРАЛИЈАНКА ОДУШЕВИЛА СРБИЈУ: Два сјајна питања новинарке министру који је одузео визу Ђоковићу

НОВАК Ђоковић је по други пут овог јануара остао без визе за Аустралију, министар за имиграције Алекс Хок је своју одлуку донео рано јутрос по нашем времену, а међу онима који су дигли глас је и аустралијска новинарка Ли Сејлс.

Ова дама, која ради на АБЦ-у, видела је, као и остатак света, шта је Хок урадио у петак, иако је почетком ове седмице Ђоковић на суду доказао да му је виза бесправно одузета на аеродрому.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Као особа од части, имала је два питања за министра за имиграције. На Твитеру је најпре написала који основ је наведен за одузимање визе Ђоковићу, а онда и имала шта да пита Алекса Хока:- Ђоковићева виза је отказана на бази „јавног интереса“ који се базира на „здрављу“ и „јавном реду“.

1) Са ковид-случајевима у стотинама хиљада (у Аустралији), како може да се, као разлог за одузимање визе, наведе здравље?

2) Како једна особа којој је посао да удара лоптицу рекетом може да буде опасност по јавни ред и мир?

 

Њену објаву здушно су поздравили многи Срби, али и навијачи Новака Ђоковића који нису из наше земље, док су се Аустралијанци углавном бавили „правдањем“ министрове одлуке, тврдећи да је „Ђоковић, просто, прекршио правила“ (иако је суд утврдио да то није случај).

Останите и даље уз „Новости спорт“ и први сазнајте најновије вести о томе шта се дешава на теме везане за Аустралијан опен, а, наравно, и оне у којима је главни јунак Новак Ђоковић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс