Издвајамо Србија

ДРАШКОВИЋ ТВРДИ: Ђукановић и Вучић на мети истог атентатора!

Председник СПО Вук Драшковић тврди да су црногорски премијер Мило Ðукановић и његов српски колега Александар Вучић мета истог атентатора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Драшковић је у интервјуу подгоричкој Побједи рекао да иза планираног крвопролића у ЦГ стоје руске и српске параслужбе.

Европа се, додаје он, данас с правом плаши сукоба међу балканским народима, историјски талентованим за лудило и смрт.

– У геостратешком смислу, такав би Балкан Русији могао послужити као жетон за велику игру око Украјине. Јер, каква је да је, Русија је озбиљна држава, способна да лако дестабилизује Балкан. Управо зато ниједног тренутка нисам посумњао да је 16. октобра у Црној Гори припремано крвопролиће и ликвидација Мила Ðуканновића, а све са циљем да се спречи не само улазак Црне Горе у НАТО, већ и у ЕУ – казао је Драшковић.

Драшковић, који за себе каже да је преживео више покушаја атентата, сматра да иза тога стоје руске и српске параслужбе.

– Као човек који је успео да преживи више покушаја атентата, тај сам рукопис лако препознао. Очекивано, медији под контролом тих служби одмах су јавили да је Мило Ђукановић и организовао и платио покретање крвавога кола по Црној Гори, укључујући и сопствену ликвидацију, а све са једним циљем да, замислите, добије изборе и да онда из гроба прослави изборну победу! – навео је Драшковић.

Подсећа да када су, како каже, исте те убице покушали атентат на мене у Будви, исти медији су писали да никаквог атентата заправо није ни било, да сам, како бих себи подигао рејтинг, лично организовао властито убиство.

По другој верзији, додао је, атентат је организовала његова жена, јер је сазнала да је “замислите, са лепом новинарком која живи у Дубровнику”.

Реч је, дакле, о истој кухињи, о истој свеприсутној служби.

– И сама српска БИА пуна је таквих кадрова. Пуни су их главни одбори владајућих странака и Вучићеве и Дачићеве и чије хоћете. То је исти рукопис, иста банда! Док се то не демонтира, нема нам спаса. Протом, исти они који су припремали зло у Црној Гори и којима је мета Мило Ђукановић данас вребају и Александра Вучића. Суштински, њих двојица су мета истог атентатора – казао је Драшковић.

Сматра да је покушај крвопролића у Црној Гори за сада пропао.

– Мислите да ће структуре о којима говоримо тако лако одустати?! Неће! То зна и Александар Вучић који је, говорећи о планираном нападу на Црну Гору, о том “фактору иностраности“, био итекако свестан да се тиме крваво замерио организаторима планираног злочина. Судски процес и убједљиви докази против терориста који су 16. октобра у Црној Гори спремали крвопролиће могли би да одиграју кључну улогу у смислу отрежњења многих и у Србији и у Црној Гори – уверен је Драшковић у иначе веома опширном интервјуу подгоричкој Побједи.

Извор: Танјуг