Спорт

Ударна вест! ЂОКОВИЋ НА СЛОБОДИ! Власт данас неће депортовати Новака из Аустралије! Ево шта се дешава!

„НОВАК Ђоковић је победио Аустралију! Ноле остаје!“, гласиле су прве вести које су овог понедељка у зору обишле цео свет, потом се спекуласало да је српски ас ухапшен, да ће га министар за имиграције депортовати на шта има право по закону, али – аустралијски медији јављају да ће, бар ове ноћи, Ђоковић бити слободан човек.

Како је истакао водећи политички новинар „Ејџа“, Пол Сакал, његов колега је сазнао следеће:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Новак Ђоковић ће бити слободан човек ове ноћи. Влада Аустралије неће вечерас донети одлуку да га депортује. Министар за имиграције је имао четири сата да донесе одлуку о одузимању визе пре него што Новак напусти притвор, али иако то сада није урадио, одлука може бити донета сутра, или у данима који следе“, поручио је Сакал.

Подсетимо, иако је најбољи тенисер света успео да на суду издејствује да се укине одлука о одузимању визе, могао би ипак да буде депортован.

Ђоковић је слетео у Мелбурн у среду, убеђен да је испунио све услове за улазак у ту земљу: Тениски савез Аустралије га је раније обавестио да је испунио услов за медицинско изузеће од вакцинисања против SARS-CoV-2 типа коронавируса, он је попунио формуларе и добио дозволу да се укрца у авион у Дубаију, али је по слетању задржан на аеродрому, па му је изречена мера одузимања визе, што за собом повлачи депортацију.

Како се Новак жалио на ту одлуку, одведен је у имиграциони хотел на ободу Мелбурна, где  је изведен „на јавности необјављену локацију“ како би чека судску одлуку о жалби. То суђење је протекло бурно, завршило се како су Нолетови навијачи и прижељкивали.

Међутим Министар за имиграције Алекс Хок може да искористи личну моћ, коју му даје закон (Акт о миграцији), да откаже визу Новаку Ђоковићу, иако је суд одлучио да он (Новак) буде ослобођен и да му се да дозвола да игра на Аустралијан опену.

 

 

 

Извор: Новости.рс