Спорт

УДАРНО! Коначно се огласили: АТП стао уз Новака! Ево шта су поручили!

После шест дана ћутања о случају Новака Ђоковића коначно је стигла и реакција из седишта АТП.

Из канцеларије АТП је издато саопштење поводом последњих дешавања са најбољим играчем света.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„АТП у потпуности поштује жртве које је народ Аустралије поднео од почетка пандемије корона вируса и строге имиграционе политике које су успостављене. Компликације последњих дана у вези са уласком играча у Аустралију, међутим, указале су на потребу за јаснијим разумевањем, комуникацијом и применом правила“, стоји у саопштењу.

Није пропуштена прилика да се осврну на дешавања протеклих дана која су узбуркала светску јавност.

„Док је путовао у Мелбурн, јасно је да је Новак Ђоковић веровао да му је одобрено неопходно медицинско изузеће како би се придржавао прописа о уласку. Низ догађаја који је довео до судског рочишта у понедељак био је штетан на свим фронтовима, укључујући и Новаково благостање и припреме за Аустралијан опен. Захтеви за медицинско изузеће играча се постављају независно од АТП-а, међутим ми смо у сталном контакту са Теннис Аустралија да бисмо тражили јасноћу током овог процеса. Поздрављамо исход саслушања у понедељак и радујемо се неколико узбудљивих тениских недеља пред нама“.

Наравно, из АТП и даље снажно препоручују играчима да се вакцинишу.

„У ширем смислу, АТП и даље снажно препоручује вакцинацију за све играче на АТП Тоуру, за коју верујемо да је од суштинског значаја за наш спорт да се избори са пандемијом. Ово је засновано на научним доказима који подржавају здравствене бенефиције које се пружају и у складу са глобалним прописима о путовању, за које очекујемо да ће временом постати строжи. Охрабрени смо да је 97 одсто од 100 најбољих играча вакцинисано, што је довело до овогодишњег Аустралијан опена“, закључује се у саопштењу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92