Спорт

Ударно! МОЋАН АРГУМЕНТ ЗА НОВАКА: Светска здравствена организација подржала ЂОКОВИЋА – наредба владе о вакцинацији је крајња солуција

СЗО се залаже за вакцинацију, али тврди да она не сме бити искоришћена у забрани људима да путују

Светска здравствена организација (СЗО) подржава Новака Ђоковића и то је снажан аргумент у његовој борби за политичарима Аустралије. Опет, дуго се чекао њихов званичан став, јер је Ђоковић стигао у Аустралију 4. јануара, када је притворен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

СЗО наводи да вакцинациони статус не би требало да буде услов за улазак у било коју земљу, те да би владе држава требало да буду ригорозније само уколико је одзив у току озбиљне епидемије лош.

– Вакцинацијски статус не сме бити искоришћен као аргумент да се људима забрањују међународна путовања и да владе свих држава могу наредити обавезну вакцинацију само као крајњу солуцију – стоји у саопштењу СЗО.

Аустралија инсистира на томе да је Новак Ђоковић морао да буде вакцинисан против ковида. СЗО наводи да вакцинација не мора бити услов за улазак унутар граница неке од земаља света, те да би Владе требало да буду ригорозније само уколико је одзив у току озбиљне епидемије лош.

– Постоје околности у којима Светска здравствена организација подржава мандате о вакцинама, али опет, она је подвргнута основном принципу да је најбољи начин за људе да се вакцинишу јесте едуковати их, водити дијалоге и обратити се људима уз искрену бригу. Одувек тражимо да те ставке буду јасне, експлицитне и временски ограничене. Владе настављају да објашњавају људима зашто раде одређене ствари и покушавају да их убеде у бенефите вакцинације – рекао је генерални директор програма за хитне здравствене ситуације СЗО др Мајк Рајан.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс