Спорт

Драма се наставља! СКАНДАЛ НА ПОМОЛУ? „Прљава игра“ аустралијских власти: Имају кеца у рукаву, Ђоковић би могао да буде ПРЕВАРЕН!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је данас добио свог првог противника на Аустралијан опену и то је Србин Миомир Кецмановић. Међутим, сви и те како очекују да ли ће најбољи на свету уопште играти на првом гренд слему.

Данас ипак нисмо дочекали ниједну конкретну одлуку о томе да ли ће Новак остати у Аустралији или не. За сада, Србин се напорним тренингом спрема за своје мечеве који га очекују од наредне недеље, а тамошња јавност се увелико бави целокупном ситуацијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар за имиграциона питања Алекс Хок ипак није донео одлуку која најављивала у ноћи између среде и четвртка, а још није познато и када ће коначно одлучити. Међутим, сада су поново испливали нови детаљи.

Један од најпродуктивнијих листова у Аустралији „Тхе Аге“, „бацио“ је потпун фокус на Новака Ђоковића и сигурно је најрелевантнији ада су у питајну информације из Мелбурна, а било је их је свакаквих у претходној ноћи.

Они сада тврде да ће се најбољи тенисер планете одмах жалити на сваки покушај његовог депортовања, као и да ће министар за имиграције Алекс Хок највероватније своју одлуку објавити у петак.

Не крију да он и даље разматра слушај и прегледа документацију коју је објавио суд и коју су приложили Ђоковићеви адвокати. Ако би случај доспео на суд, правни тим Новака Ђоковића нада се да би ствар могла да буде окончана на суду током викенда до недеље, што би Новаку омогућило да игра, јер турнир почиње у понедељак 17. јануара, пренео је „Телеграф“.

Оно што је заправо скандалозно јесте тврдња извор листа „Тхе Аге“ који наводи да влада снажно лобира за укидање Новакове визе.

Уколико би саопштење било донето касно у петак, то би Новаку умањило шансе да се жали на одлуку, па није искључено да је ово права „прљава игра“ владе Аустралије, како би Ђоковића ставили пред свршен чин и онемогућили му да се жали. Време ће показати шта ће се заиста десити у Мелбурну.

Премијер Викторије оплео по власти

Готово цела планета мисли да је власт у Мелбурну направила недопустиве пропусте, а оштре изјаве дао је и премијер савезне државе Викторије, Данијел Ендрјуз, који има сматра да постоји једноставно решење за све проблеме.

Само се вакцинишите. То је оно што сам ја урадио, то су урадила моја деца. То је оно што је урадило 93 одсто наше заједнице. Морали смо да донесемо неке тешке одлуке да бисмо дошли до тих бројева. Аустралијан опен је већи од било које особе, баш као што је безбедност наше заједнице већа од било ког појединца – почео је Ендрјуз.

Потом је рекао нешто што цео свет мисли – Аустралија је поражена на суду и притом нико није објаснио како су првобитно дали визу Новаку Ђоковићу.

– Аустралија има политику да не дозвољава невакцинисаним људима да уђу у земљу. Влада треба да објасни како је до тога дошло. И ово је опет био дебакл. Новак Ђоковић је био потпуно свестан да је став аустралијске владе да бисте добили ову визу то да сте у потпуности вакцинисани. Како је та виза уопште издата? То је нешто на шта ова влада није одговорила и нешто због чега Аусталијанци врте главом. Ова влада је доживела гренд слем неуспеха. Није била успешна у праћењу, тестирању, вакцинама и наменски направљеном карантину. Сада на то додајемо и гренд слем и дебакл са Новаком Ђоковићем, који изазива огромну међународну срамоту – рекао је Ендрјуз, а пренео „Моцарспорт“.

Новаков жреб у Аустралији
Занимљиво, жреб је одлучио да ће се Новак Ђоковић и Рафаел Надал састати у полуфиналу Аустралијан опену ако обојица стигну до тог дела, док према пројекцији у четвртфиналу у Мелбурну Новаков противник би био Матео Беретини.

Такође, актуелни шампион би у другој рунди чекао бољег из двобоја између Томија Пола и квалификанта. Потенцијални ривал у трећој рунди је Лоренцо Сонего, у четвртом Гаел Монфис или Александар Бублик, док је касније поменути Италијан на путу ка 21. гренд слем титули.

Полуфинале би, према пројекцији, Ђоковић могао да игра или против Александера Зверева или Рафаела Надала. Наравно, на другој страни жреба су Стефанос Циципас и Данил Медведев, што значи да против њих би Србин могао да игра само у финалу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс