Србија

Без имало срама! Тачи планира да положи венац на месту страдања Срба

Како би смањио револт Срба, Хашим Тачи намерава да позове представнике породица убијених да са њим положе венце.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након Гораждевца и Старог Гацког, Хашим Тачи планира да полоžи венац и на споменик убијеним и киднапованим Србима 1998 – 2000. у Великој Хочи, тврде франкфуртске „Вести“.

-Тачијев обилазак спомен-обележја посвећен српским жртвама почео је пре шест месеци, односно када је постало извесно да се ближи отварање оптужница против припадника ОВК пред специјалним судом у Хагу. Зато Срби верују да на овај начин покушава да злоупотреби трагичну позицију породица убијених и киднапованих, а пред међународном заједницом стекне поене.

У намери да избегне или смањи револт Срба какав је изазвао у Гораждевцу и Старом Гацком, Тачи је позвао представнике Удружења породица киднапованих, несталих и убијених Срба да заједно са њим оду и положе венац у Великој Хочи.

-Породице су спремне да и са црним ђаволом разговарају и учине све не би ли сазнали судбину најмилијих. С друге стране, Тачи није урадио ништа што би указало да је његова намера искрена. Колико је година на власти, а није откривен ниједан убица или киднапер, тако да је овде пре свега реч о манипулацији тугом и очајем породица. С друге стране, Тачи је у причу увукао и албанске породице, са којима српске не желе да наруше шестогодишњу сарадњу јер су и они жртве, кажу за „Вести“ неименовани извори из једног од српских удружења.

СЛУЧАЈ „ТАКОЗВАНА ДРЖАВА КОСОВО“: Тајни нарко-пројекат од 3 милијарде долара!

На три састанка Тачи је представницима породица киднапованих и убијених Срба, на које их позива заједно са представницима удружења несталих Албанаца, упорно објашањава да нема никакве везе с убиствима и отмицама, подсећа лист.

Он 20 година промовише себе као команданта ОВК, а сада породице убеђује да је био само политицки комесар, односно шеф за информисање.

Милорад Трифуновић, представник координатор Удружења за нестала лица на КиМ му је казао да га ништа не може уверити да није знао за прво масовно киднаповање Срба, рудара Белаћевца, међу којима је отет и Милорадов брат.

 

Извор: Tanjug