Спорт

Велики обрт! ПОЧЕО БОЈКОТ! Протеривање Ђоковића скупо ће коштати Аустралијанце! Ево шта се дешава!

Скупо ће Аустралијанци платити што су Новака Ђоковића протерали и нису му дали да се бори за десети трофеј и рекордни 21. гренд слем у каријери

Навијачи су почели бојкот гренд слема, већи је број оних који траже свој новац од гренд слема, него што желе да купе улазнице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новак Ђоковић, на основу документације коју му је доставио Тениски савез Аустралије, ушао у Аустралију, међутим поништена му је виза јер су власти одлучиле да то што је прележао корона вирус није довољно. Ипак, Ђоковићу је виза враћена, а у другом поступку Алекс Хоук је потврдио да је Србин легално ушао у земљу.

Међутим, нашао је господин Хок нови начин да депортује Новака. Мислио је да је опасност по јавни интерен, односно да би могао да утиче на оне Аустралијанце који нису вакцинисани, мада је до сада у Аустралији 93 одсто људи вакцинисано. Федералном суду нису били потребни докази, па је протерао Ђоковића на основу мишљење министра.

Аустралијан опен је почео у понедељак, а појавила се информација да је већи број оних који желе повраћај новца од организатора гренд слема него што хоће да купе улазнице.

Није ни чудо јер је велики број навијача купио улазнице за Аустралијан опен само због Новака. Сада тражи рефундације за улазнице јер најбољи тенисер света неће учествовати.

Енглеска компанија „Search Intelligence“ анализирала је тренутну претрагу на Google“ и открила да је број оних који траже повраћај новца од Аустралијан опена 25 одсто више од оних који желе да купе карте.

Ђоковићев третман у Аустралији је довео до тога. Вест да је Новаку укинита виза изазвала је поделе мешу навијачима. Док једни сматрају да залужује да игра у Мелбурну, други су верују да је погрешио што је прекршио ковид прописе. Мада, Новак није прекршио никакве прописе, добио је медицинско изузеће и визу, што су на крају и Аустралијанци потврдили.

У сваком случају, протеривање првог тенисера сета икада добро ће осетити Аустралијанци, а ово је само почетак. Ем што морају да врате новац навијача, ем што неће имати прилив, јер су се љубитељима тениса смучили збаог свега што су приредили Ђоковићу.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс