Издвајамо Србија

ДАЧИЋ О ИЗБОРИМА: Не знам да ли постоји било какав простор за договор

Фото: Јутјуб

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић демантовао је писање медија да је разговарао са „Заветницима“ и новоформираним покретом „Витезови реда змаја“ на чијем је челу доктор Бранимир Несторовић, о ширењу коалиције коју чине његова странка и Јединствена Србија.

Дачић је за ТВ Војводина рекао да није било никаквих разговора о примању нових чланова те коалиције, па ни са „Заветницима“ и „Витезовима“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ми никада нисмо ни имали идеју да разговарамо са „Витезовима“, нити су они политичка странке. Нисмо разговарали ни са „Заветницима“. Колико сам ја разумео, они иду самостално на изборе и имају свог председничког кандидата. Не знам да ли ту уопште постоји било какав простор за разговор – истакао је Дачић.

Он каже да СПС нема потребу да прави коалиције по сваку цену и да се у тим случајевима ради само о неким преклапањима када је реч о патриотским ставовима, левици или о еколошким питањима.

– Ми прво морамо да разговарамо са Јединственом Србијом и ја сам разговарао са Драганом Марковићем Палмом. Ми имамо и трећег партнера који није био у имену листе зато што су имали ималил проблема око регистрације странке, а то су Зелени Србије који води Иван Карић. Њихов посланик је члан нашег посланичког клуба професор Љубинко Ракоњац – поручио је Дачић.

 

Извор: Танјуг

Ознаке