Србија

„ИМАМО НАДУ ДА ЈЕ МАТЕЈ ЖИВ“ Очекују се кључне информације! Хитно се огласио Игор Јурић!

Фото: Фејсбук принтскрин

Ненад Периш присуствује састанцима српске и хрватске полиције

Потрага за Матејем Перишем ушла је у 36. дан. Његов је отац све то време у Београду, а јуче су тамо опет дошли и представници хрватске полиције. Службених информација и изјава о сарадњи тимова српске и хрватске полиције ни данас нема. Међутим, данас се њиховим састанцима придружио и Ненад Периш.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Предочени су му резултати досадашњих истрага као и резултати анализе телефона на инкриминисаном подручју, јавила је за Дневник ХТВ-а из Београда Марина Гантар, која је о току истраге и сарадњи тимова разговарала са Игором Јурићем, из Центра за несталу и злостављану децу.

– Чини ми се да је ово једна уобичајена сарадња, али могу рећи да је за нас у Србији сваки долазак хрватских полицијских службеника важан. Очекујемо можда неке нове доказне материјале и информације и сазнања која би могла помоћи у проналажењу Матеја – казао је Јурић за Дневник ХТВ-а.

Додао је како су у Београду и Србији „помало разочарани односом и наше и хрватске полиције јер нико не обавештава јавност“.

– Све је под неким заветом ћутања, због чега долази до појаве разних спекулација и теорија завере, што уопште није добро ни за истрагу, а нарочито за Матејеву породицу.

Јурић је изјаву дао код ограде поред Саве, на месту где је Матеј посљедњи пут виђен, 750 метара удаљеном од клуба Готик. Као што се зна из истраге, Матеј је користио Гугл мапу за аутомобил, а сигнал његовог мобилног је уочен неколико километара даље код Великог ратног острва након два и по сата, казала је Гантар.

– Мислим да је сада кључна ова врста потраге и то зато што се помоћу базних станица и мобилног може доћи до одређених доказа. Тај је начин потраге био кључан у проналаску Тијаниног убице и Тијаниног тела. Управо због тога, што је базна станица ухватила сигнал два и по сата послије – имамо неку наду да би Матеј могао бити пронађен жив – закључио је Игор Јурић.

 

 

 

 

 

 

Фото: Фејсбук принтскрин
Извор: Телеграф.рс

Ознаке