Спорт

НИЈЕ ДОБРО! Ђоковић је на 109. месту!

Новак Ђоковић више није најбољи тенисер света, Данил Медведев сменио је Србина на врху АТП листе

Данил Медведев први пут у каријери преузео лидерску позицију са 8.615 бодова, док је Новак Ђоковић сада другопласиран са 8.465.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Што се тиче АТП трке, ни ту ситуација није сјајна. Подсетимо шта је АТП трка, сабирају се освојени бодови у једној сезони. Прошло је два месеца од почетка сезоне, а Новак Ђоковић је одиграо само један турнир.

Играо је на АТП турниру категорије 500 у Дубаију, где је испао у четвртфиналу.После два одиграна сета избацио га је 123. тенисер света Јиржи Весели. То значи да је Новак Ђоковић за сада у новој сезони освојио само 90 бодова. Деведесет освојених бодова ставља га на 109. место АТП трке за 2022. годину.

Знамо да је Новак није могао да брани трофеј на Аустралијан опену, пошто су га избацили јер није вакцинисан. Такође, Ноле је потгрдио да нема намеру да прими вакцину, те да је светсан последица и спреман је да жртвују и најважније турнире у сезони.

Ако не буде промена у корист Ђоковића, нећемо га видети на мастерсима у Америци па ће споро напредовати у АТП трици, али и на АТп листи.

На првом месту АТП ткре је Рафаел Надал са 2.750 освојених бодова, пошто је освојио АТП турнире у Аделејду и Акапулку и Аустралијан опен. Прате га Медведев, Оже-Аљасим, Циципас, Рубљов…

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс