loading...
Србија

Срамота! ВУЛИН ЈЕ НЕВИН, СВЕ ОПТУЖБЕ ОДБАЧЕНЕ! Споран стан на Звездари више није споран?

Фото: Јутјуб

Предмет „Вулин“ овом тужилаштву уступљен је прошлог месеца, након што Тужилаштво за организовани криминал није нашло доказе да је Вулин при куповини стана на Звездари 2012. године починио кривично дело из њихове надлежности.

 

Прво основно тужилаштво одбацило је прошле недеље кривичну пријаву против министра одбране Александра Вулина. Овим је обустављен поступак у вези са начином на који је Вулин купио стан будући да је Тужилаштво за организовани криминал раније утврдило да нема доказа да га је стекао на незаконит начин. У Првом основном тужилаштву у Београду новинарима КРИК-а рекли су да су проверавали само да ли је Вулин пријавио имовину Агенцији за борбу против корупције.

„С обзиром да је стан пријављен када је купљен, тужилаштво је донело решење о одбачају кривичне пријаве против министра Вулина“, рекла је портпаролка тужилаштва Александра Ђенадић.

ЈАНКОВИЋ ПОЗИВА НА НЕРЕДЕ Вучић се руши само силом!

Предмет „Вулин“ овом тужилаштву уступљен је прошлог месеца, након што Тужилаштво за организовани криминал није нашло доказе да је Вулин при куповини стана на Звездари 2012. године починио кривично дело из њихове надлежности.

Поступак против њега покренут је 2015. године пошто је Агенција изразила сумњу да је починио два кривична дела – злоупотребу службеног положаја и примање мита. Након контроле имовине и прихода, Агенција је саставила извештај и доставила га Тужилаштву за организовани криминал.

ПРЕОБРАЖЕЊЕ ЈЕ БИЛО КОБНО ЗА СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА: Најежиће вас шта му се догодило на овај празник!

То тужилаштво је пре два месеца у писаном одговору КРИК-у навело да се у извештају Агенције наводи да не постоји валидна документација како су Вулин и његова супруга Наташа платили стан у београдском насељу Звездара.
У истом одговору тужилаштво је истакло да полиција упркос ургенцијама одбија да испита наводе извештаја. Непуних месец дана касније, тужилаштво је окончало поступак јер је утврдило да нема доказа да је Вулин при куповини некретнине починио дела из области организованог криминала.

Агенција за борбу против корупције одбила је да новинарима КРИК-а на основу Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја достави копију извештаја због чега се КРИК жалио Поверенику за информације од јавног значаја.

„Продајом имовине“ до стана

Брачни пар Вулин је 2012. године купио стан од 107 квадрата у модерној, новоизграђеној згради на Звездари. Цена стана је, према уговору, била 229.620 евра. Прву рату у износу од 40.000 евра Вулини су платили у октобру 2011. године, док су се за остатак обавезали да ће исплатити до краја септембра 2012. године.

Министар је Агенцији за борбу против корупције пријавио стан уз објашњење да га је стекао „продајом имовине“.

Новинари КРИК-а су током рада на бази имовине политичара утврдили да је једина некретнина коју је Вулин поседовао пре овог стана, био једнособан стан у Новом Саду. Тај стан је 2010. године добио на поклон од судије Олгице Милошевић, да би га две године касније продао рођеном брату за 38.000 евра. Овај износ је износ приближно одговара износу прве рате за куповину стана на Звездари.

Није познато да ли је Вулин стан исплатио до краја, и уколико јесте – како је дошао до новца.

Уз стан, брачни пар Вулин купио је и паркинг место, али то није пријавио Агенцији.

 

Извор: Espreso.rs / Krik

loading...