Свет

Путин поставио Лаврову питање које је шокирало Америку: „МИСЛИТЕ ЛИ…“

ВАШИНГТОН се забринуо када је председник Русије Владимир Путин поставио министру спољних послова Сергеју Лаврову, вероватно, најважније питање о даљим преговорима са САД о безбједносним гаранцијама.

Владимир Путин је током разговора са министром спољних послова питао за његово мишљење о судбини даљих преговора са Американцима. Лавров је одговорио да је могуће Америци дати још мало времена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истовремено, већи део разговора председника и министра одбране Сергеја Шојгуа о војно-техничком одговору Русије на незадовољавајући одговор САД уопште није објављен. Ова два детаља привукла су највећу пажњу колективног Запада и учиниле да неке државе буду веома нервозне, сматра војни експерт Јаков Кедми.

Разговор Путина и Шојгуа је био веома занимљив. Што се тиче војно-техничког одговора на демарш САД, јасно је да су Владимир Путин и Сергеј Шојгу говорили један на један, само ове тезе још нису објављене, јер захтевају припрему и разраду. А, ево и Путиновог питања које је поставио Лаврову: „Мислите ли да са њима још имамо о чему да разговарамо?“ Мислим да је ово питање учинило САД веома нервозним. Скривени део разговора са Шојгуом само је погоршао стање Американаца. Наравно, не знамо о чему су тачно причали већину времена – рекао је војни стручњак.

Јаков Кедми је такође примјетио да је вријеме да Русија заборави на мирољубиву политику према Сједињеним Државама. Експерт је подсјетио да се политика Вашингтона не разликује од понашања каубоја на Дивљем западу прије скоро двије стотине година. Са САД треба поступити по заповјестима главног јунака вестерна „Прљави Хари“, који је рекао да прво треба пуцати, па тек онда разговарати о тренутној ситуацији.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс