Свет

Стигло језиво упозорење! РУСИ ЋЕ БОМБАРДОВАТИ КИЈЕВ!

„Ми смо заиста лак плен за Путина“, изјавио је украјински амбасадор.

„Шта учинити против цара Кремља Владимира Путина (69) и његових ратних претњи Украјини и његове агресије на цео Запад?“ Ово питање покрећу европске дипломате и политичари на Западу!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У разговору за БИЛД „Права питања“, украјински амбасадор у Немачкој Андриј Мелник (46) упозорио је да ће посете канцелара Олафа Шолца (63) данас Кијеву и Москви у уторак бити „вероватно последња шанса“, за мир!
Мелник је то јасно рекао: „Већ имамо осећај да рат постаје све неизбежнији“.

Додаје да морају бити спремни на „најгори сценарио“, као и да би „престоница могла бити бомбардована у наредних неколико дана“. Када је реч о авионима и бродовима, Русија је супериорнија од Украјине: „Ми смо заиста лак плен за Путина“, изјавио је украјински амбасадор.

Мелник је поновио захтев своје владе за снабдевање одбрамбеним оружјем из Немачке. Реч је о око 12.000 противтенковских ракета које би могле да се користе у копненој офанзиви против 2.000 руских тенкова или 1.000 противваздушних пројектила.

Ситуација у Украјини је драматична и желе да буду спремни за сваки могући сценарио. Нико не може искључити војну ескалацију Русије, а Немачка ће пружити пуну подршку Украјини:

„Не могу никоме озбиљно да кажем да се ово неће догодити. У сваком случају, биће „тежак одговор из Европе заједно са САД”, рекао је експерт немачких Зелених, Јирген Тритин. Он је оптужио руског председника Владимира Путина да је спровео „део најбруталнијег војног, готово терористичког чувања власти”.

Дискутује се и о чланству Украјине у НАТО: „И ми желимо да постанемо део НАТО породице. Желимо да се придружимо одбрамбеном савезу – и да дамо свој допринос“, рекао је украјински амбасадор.

Према Тритиновим речима из странке Зелених, да с обзиром на тренутну конфликтну ситуацију, нема никакве могућности у наредних неколико година, неки кажу деценијама – да Украјина испуни услове за улазак у НАТО.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс