Свет

УДАРНО! Украјинци извршили напад!

Проруске снаге у источној Украјини оптужиле су украјинске владине снаге за данашње артиљеријске и минобацачке нападе у три одвојена инцидента, известила је руска агенција Интерфакс, а преноси Ројтерс.

Самопроглашена Доњецка Народна Република је саопштила да је гранатирано село Петривске јутрос у 05.30 часова по локалном времену, док је самопроглашена Луганска Народна Република пријавила јутрос два инцидента са минобацачком ватром.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Из мисије ЛНР-а при Заједничком центру за контролу и координацију поручују да су украјинске владине трупе у протекла 24 часа чак 29 пута прекршиле примирје на територији ЛНР-а.

„У протекла 24 сата, односно 17. фебруара, регистровано је укупно 29 кршења примирја од стране војних јединица Украјине“, саопштила је та мисија на свом Телеграм каналу, а преноси руска агенција ТАСС.

Агенција Интерфакс јавља да је руско министарство одбране објавило да се неколико руских пешачких јединица вратило у своје базе у регијама Дагестан и Чеченија, и то након што су завршили вежбе на Криму.

Кремљ је ове недеље саопштио да је почео са повлачењем дела војника из подручја која се граниче са Украјином, али Кијев и Запад тај потез оспоравају, наводећи да су одређене јединице и опрема замењене другима

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг