Свет

Алармантно! РУСИЈА ЗАПРЕТИЛА ЕВРОПИ! Овај потез имаће КАТАСТРОФАЛНЕ последице

Русија запретила забраном снабдевања гасом, уочи састанка европских лидера у Версају.

Кремљ је запретио Европи укидањем снабдевања гасом и упозорио да би цена сирове нафте могла да порасте више него двоструко уколико Запад појача мере против Русије забраном увоза енергената.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Европски лидери срешће се у Версају у четвртак како би разговарали о потенцијалној обустави снабдевања руским гасом и нафтом, а Москва упозорава да би такав потез био „катастрофа за глобално тржиште“.

„Одбијање руске нафте довело би до катастрофалних последица за светско тржиште, и цена сирове нафте би се удвостручила и наставила да расте до више од 300 долара по барелу“, рекао је заменик премијера Александер Новак.

Немачка је прошлог месеца зауставила гасовод Северни ток 2, који је требало да спроводи гас од Русије до Немачке, и Новак је навео да би Русија могла да узврати прекидањем постојећег Северног тока 2.

„Имамо право да предузмемо сличан корак и уведемо ембарго на снабдевање гасом кроз гасовод Северни ток 1“, рекао је он.

Немачки канцелар Олаф Шолц огласио се у понедељак и казао да Европа тражи алтернативе руским енергентима, и упозорио да би забрана увоза руских енергената могла да угрози енергетску безбедност Европе.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО