Свет

КЕДМИ: Путин има два страшна адута да одговори на санкције, ЗАПАД ће доживети тотални колапс

Русија је у стању да удари по најрањивијим позицијама Запада као одговор на пооштравање режима санкција.

Шта је тачно у питању, рекао је бивши шеф израелске службе „Натив” Јаков Кедми.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Земље западног света, а пре свега САД, страхују да ће руководство Руске Федерације пољуљати позицију америчког долара.

До данас, америчка национална валута је најпопуларније и универзално међународно средство плаћања. Међутим, врло брзо може да изгуби статус ако Москва и њени трговински партнери користе сигурније и поузданије валуте у међусобним обрачунима.

– О чему причају на Западу из свег гласа? Слушај, оно што почиње доводи до колапса долара као главне међународне валуте. Ако се то догоди, доћи ће до потпуног колапса америчке економије, јер се она управо на томе заснива – цитира Кедмија ФБА „Економија данас“.

Друга слабост Запада, према експерту, јесте зависност његовог политичког система од економије.

Пандемија коронавируса увелико је исцрпила линију сигурности Сједињених Држава и Европске уније.

Сада трпе сопствене санкције које су уведене против Руске Федерације. Оштар раст цена аутомобилског горива, гаса и стамбено-комуналних услуга већ је постао удар на западно друштво.

Ако, међутим, и Русија пређе на активна дејства, почевши да изводи сопствене контранападе, Американци и Европљани ризикују да се суоче са потпуним уништењем политичког система који већ дуже време функционише у њиховим земљама.

Раније је Јаков Кедми рекао да је Русија добила брејк у највећој утакмици са Западом. Према његовим анализама, Москва може не само да врати све своје међународне резерве, већ и да постигне озбиљне геополитичке уступке.

Извор: srbijadanas.com