Свет

ПУТИНОВ ТАЈНИ АДУТ: Многе земље ће зажалити због овога

Руска Федерација је спровела компетентну и ефикасну стратегију да одговори на нова економска ограничења са Запада.

Новинари листа Взглад дошли су до овог закључка након анализе корака одмазде Москве. Аутори материјала су детаљно описали како је тачно Русија одговорила на акције САД и ЕУ и објаснили зашто су последице контрамера изазвале панику у многим европским земљама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Посматрачи Взгљада су приметили да је руско руководство пажљиво проучило све европске индустрије које су веома зависне од руских производа. Дакле, као одговор, Москва је забранила испоруку дрвета у Европу, што је изазвало панику у многим земљама.

Треба подсетити да Европа не зависи само од руског дрвета, већ и од горивих производа које се заснивају на њему. Тако у земљама ЕУ може брзо да настане несташица специјалних брикета и пелета, који спадају у тзв. биогориво, јер се активно користе за грејање кућа и станова.

Последице руског одговора на санкције Запада изненада су осетили и Финци. Тако ће Хелсинки, као и друге нордијске земље, зажалити што су подржали антируске санкције, пошто су изгубиле ефикасан и економичан извор енергије.

„Директно у Финској и другим скандинавским земљама, производи од дрвета се користе чак и у електранама и термоелектранама.

Финска је северна земља, а зиме су овде веома оштре. Проблем са грејањем је овде прилично акутан и изузетно је скуп“, објашњавају аутори материјала.

Сада ће Хелсинки хитно морати да тражи замену за руско дрво. Међутим, мало је вероватно да ће финске власти брзо пронаћи излаз из тренутне ситуације, јер не схватају све размере проблема.

Извор: Wебтрибуне.рс