Свет

Русија је Запад ставила пред тежак избор: „НАЈВЕЋА ИГРА У ИСТОРИЈИ ЈЕ У ТОКУ“

Русија је Запад ставила пред тежак избор: Или ће Запад устукнути и удовољити руским захтевима или ће почети рат који свет још није видео, сматра бивши шеф израелске службе “Натив” Јаков Kедми.

Успешан завршетак специјалне операције демилитаризације и денацификације Украјине од стране Руске Федерације постаће озбиљан адут Москве у преговарачком процесу са САД и њиховим савезницима у НАТО, сматра експерт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пошто је одустао од плана изградње нове глобалне безбедности који је предложило руско руководство крајем 2021. године, Запад би се сада могао суочити са много оштријим захтевима. А они ће, заузврат, бити поткрепљени значајним аргументима.

„Ја бих ово питање поставио на овај начин. Русија је рекла да су услови који су раније постављени сада небитни и да ће бити постављени нови. У прошлости је постојао захтев да се НАТО врати на границе из 1997. године. А које су границе нових руских захтева? Да ли је то 1945? Можда“, рекао је експерт у емисији „Вече са Владимиром Соловјовом“.

Осим тога, Запад ће морати да врати Москви све међународне резерве и учини друге геополитичке уступке, чиме ће покренути процес формирања новог светског поретка. У супротном, чекаће га понижење и глобална катастрофа. У овом случају једноставно нема друге алтернативе, сматра Kедми.

„Највећа утакмица у историји је у току. Русија је у томе до краја. Она ће или победити или поставити нови светски поредак или Русије неће бити“, закључио је Kедми.

 

Извор: Webtribune.rs

Ознаке