Русија

УДАРНО! Када је Путин схватио шта му раде ИЗА ЛЕЂА, одмах издао наређење!

Руски новинар открио је да су ухапшена двојица челних агената тајне службе ФСБ, ево и због чега!

Док сукоби у Украјини бесне, појавиле су се информације о људима из ужег круга Владимира Путина, који су се наводно нашли у немилости руског председника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међу њима је начелник иностране службе ФСБ-а, који је тренутно у кућном притвору заједно са својим замеником, тврди Андреј Солдатов, руски новинар специјализован за информације о тајној служби.

Солдатов каже да је у петак добио информације од поузданих извора из ФСБ-а о хапшењу Сергеја Беседе, начелника иностране службе ове обавештајне агенције.

Беседа (68) је тренутно у кућном притвору, заједно са својим замеником Анатолијем Бољуком. Обојица су, тврди Солдатов, у немилости јер Путин сматра да инвазија на Украјину не иде по плану због њихових грешака и пропуста.

ФСБ је уочи инвазије, наводно, Путина уверавала да је Украјина много слабија него што јесте. Да војне снаге нису нешто око чега би требало бринути, да отпор украјинског народа неће бити успешан, и да ће доћи до предаје ако напад буде био изненадан и снажан. ФСБ је наводно Путину достављао документе у којима је наведено да ће отпор Украјине бити про форме, и да је народ жељан смене власти.

Али то није све, јер су Беседа и Бољук наводно оптужени и за проневеру средстава алоцираних за субверзивне и тајне операције у Украјини.

Солдатов додаје да се у ФСБ улази на основу „историје“ – регрутују се потомци ранијих агената, за разлику од таквих процеса у другим земљама где се агенти налазе на основу способности, не породичних веза.

ФСБ је, додаје он, прикупио тачне податке, али највероватније нико није смео да их предочи Путину због чега је руски председник добио обмањујуће информације на основу којих је доносио одлуке почетком инвазије.

Солдатов наводи и да је Путин у петак, када је инвазија у Украјини ушла у трећу недељу, отпустио неколико главних генерала руске војске из истих разлога.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО