Издвајамо Православље

ПУТИН ЋЕ ПОБЕСНЕТИ: Зеленски заробио кума руског председника, па објавио његову слику (ФОТО)

Фотографија шефа политичког савета странке „Опозициона платформа – За живот“ Виктора Медведчука са лисицама на рукама постављена је на Телеграм каналу украјинског председника Володимира Зеленског, након што је, како се наводи, ухапшен у специјалној операцији украјинске Службе безбедности (СБУ).

Медведчук важи за Путиновог блиског савезника и, како се наводи, „најбољег пријатеља руског председника у Украјини“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Специјална операција је изведена захваљујући СБУ. Браво! Детаљи касније“, наводи се у поруци уз објављену фотографију Медведчука како седи у лисицама у маскирном оделу и са лисицама.

Раније је Државни истражни биро (СБИ) Украјине саопштио да је украјински суд дозволио хапшење Медведчука, пренела је агенција РИА Новости.

Он је од маја 2021. био у кућном притвору, одакле је, како је саопштило Министарство унутрашњих послова Украјине, побегао 28. фебруара, четири дана након напада Русије на Украјину и од тада му се губи траг.

Украјинске власти Медведчука сумњиче за велеиздају и покушаје пљачке националних ресурса на Криму, који је Москва анектирала 2014. године.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

Медведчук је један од најбогатијих људи у Украјини, а Форбс процењује његово богатство на 620 милиона долара.

У Украјини Медведчук се сматра савезником руског председника Владимира Путина, кога назива „личним пријатељем“.

Песков: Проверити извештаје

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је вечерас да је потребно проверити информације о хапшењу украјинског политичара Виктора Медвечука пре изношења било каквих коментара.

„Видео сам Медведчука. Не могу да кажем колико је ово тачно. Било би погрешно рећи нешто без икакве потврде, рекао је Песков новинарима, коментаришућии информације о притварању Медведчука.

Додао је да све што долази из Украјине треба проверити јер из те земље „долазе фалсификати“, преноси Интерфакс.

Толико фалсификата сада долази из Украјине, толико фалсификата се професионално или непрофесионално генерира у Украјини уз помоћ разних асистената из међународних ПР агенција па би било погрешно ово узети као истину, додао је Песков.

Фотографија Медведчука, бившег копредседника странке Опозициона платформа за живот, у маскирној униформи и са лисицама на рукама, објављена је раније вечерас на Телеграм каналу украјинског председника Володимира Зеленског.

Извор: Танјуг