Издвајамо Русија Србија

Ово је објава трговинског рата, освета за пораз у Итерполу: Оштра порука Москве због мера Приштине

Фото: Јутјуб

“Овде се ради заправо о томе да Приштина започиње трговински рат са Приштином у складу са политиком етничког чишћења, с обзиром да српско становништво у покрајини зависи у великој мери од робе из централног дела Србије”

Европска унија мора да утиче на косовске власти и да постигне тренутно укидање такси на робу из Србије и БиХ, саопштило је данас руско Министарство спољних послова.

У саопштењу се подсећа да је Косово, кршећи своје обавезе проистекле из споразума о слободној трговини, одлучило да уведе таксе од 100 процената на робу из Србије и БиХ, пренела је агенција Таш.

“Овде се ради заправо о томе да Приштина започиње трговински рат са Приштином у складу са политиком етничког чишћења, с обзиром да српско становништво у покрајини зависи у великој мери од робе из централног дела Србије”, истиче руско Министарство.

“Приметно је да Приштина не крије чињеницу да је то освета за претходни пораз када је Генерална скупштина Интерпола одбацила захтев да Косово уђе у ту организацију”, додаје се у саопштењу.

“ЕУ као посредник у дијалогу Београда и Приштине мора да утиче на косовске власти и постигне тренутно укидање те илегалне одлуке која доноси озбиљно погоршање ситуације на Балкану”, нагласило је руско Министарство спољних послова.

Москва описује провокацију Приштине као још један знак неважеће косовске државности.

“Десет земаља су већ повукле своју одлуку о признању косовске независности”, навело је Министарство.

“Ми указујемо на уздржан одговор Београда на овај развој догађаја и жељу да се тензије смање”, закључило је руско Министарство спољних послова.

Извор: Телеграф.рс/ Тањуг

loading...
Loading...