Свет

Шокантне тврдње! Није Америци мета Русија већ неко други

Кедми је испричао како је Европа, која је пала на колена, пружила Сједињеним Државама двоструку корист.

Европа добровољно уништава своју индустрију и тиме наноси непоправљиву штету сопственој економији. И све за добробит Сједињених Држава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Земље ЕУ су саме себе увеле у замку доневши погрешну одлуку да појачају санкциони притисак на Русију, изјавио је Јаков Кедми, бивши шеф израелске Натив службе, у емисији Вече са Владимиром Соловјовом.

Покренувши раскид трговинско-економских односа са Москвом да би удовољили Вашингтону, изазвали су озбиљне проблеме у енергетском сектору, што већ наноси страдање индустрије низа европских држава.

Занимљиво је, сматра експерт, у овој ситуацији да је Европска унија у зору свог постојања била позиционирана као „унија угља и челика“. Садашња политика ЕУ је у стању да доведе до скоро потпуног нестанка и прве и друге компоненте.

То, приметио је Кедми, покушавају да постигну САД, одлучивши да европску индустрију баце на колена уз помоћ антируских санкција. Истовремено, Вашингтон не само да се вешто ослобађа јаког конкурента, већ га ставља на сопствени ЛНГ.

„Америчка индустрија ће од овога имати само користи, јер је главна компонента сваке индустрије цена енергије. Американци имају енергетске ресурсе, али Европљани немају. А Американци ће победити два пута“, рекао је стручњак.

Није тајна да је ЛНГ који се испоручује из САД много скупљи од природног гаса који извози Русија. Терајући ЕУ да плаћа више, Американци јачају своју индустрију и остварују супер профит од продаје енергената. Европљани у овој шеми сносе континуиране губитке, али им се не жури да прилагођавају своју политику према Руској Федерацији.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs