Србија

Србија у шоку! НОВИ ДЕТАЉИ О СМРТИ МУАМЕРА ЗУКОРЛИЋА! Огласио се његов син

Државно тужилаштво Босне и Херцеговине (БиХ) је покренуло процедуру да се укључи у процес истраге о узроку смрти Муамера Зукорлића, сазнаје Прва телевизија.

„Државно тужилаштво БиХ је покренуло процедуру да се укључи у процес истраге, јер је муфтија Зукорлић био и држављанин те земље, а и ми смо кроз кривичну пријаву затражили да се формира међународна експертиза, која би извршила ексхумацију и обдукцију да би се целокупна истрага урадила на најбољи могући начин, да не би сутра било ко оставио трагове сумње у коначне резултате истраге“, казао је Усаме Зукорлић.

Породица је кривичну пријаву против непознатог лица поднела Републичком тужилаштву, а надлежност је преузело Више тужилаштво у Новом Пазару.

Усаме је као подносилац пријаве већ дао изјаву, а одмах је донета и одлука о хитној ексхумацији.

„Ми смо замолили да се ексхумација, која је требало да се обави сутра, одложи јер породици треба времена да се психички за то припреми“, истакао је он.

Према његовим речима Зукорлићеви најближи чланови породице и сарадници пролазе кроз најтежи период.

„Ово је врло неугодна, врло тешка и врло емотивна ситуација. Међутим потреба да се зна истина о околностима под којима је наш отац и лидер умро нам даје снагу да превазиђемо те емоције и тешкоћу коју осећамо“, рекао је Усаме Зукорлић Првој телевизији.

Он је прокоментарисао и наводе да Ислам не дозвољава ексхумацију.

„Већ су ме питали шта је мој став по питању есхумације. Заиста, нисам чуо да је по шеријату забрањена ексхумација. Ни од једног исламскогучењака нисам чуо да је спортна ексхумација у случају обдукције и истраге и сумњи да се догодило убиство. Јесте спорно ако неко жели да изврши ексхумацију да би се тело преместило без неког посебног разлога, то вам кажем као теолог. Али, ако је у питању истрага за једно овако кривично дело, ту спора нема никаквог“, изричит је Зукорлићев син.

Он тврди да је породица желела да анализе узорака ураде најбоље клинике и да се зато дуго чекало.

„Нама је требало два до три месеца да нађемо адекватне лабараторије у којима би радили анализе, а онда смо чекали да стигну резултати и то је једини разлог због кога се чекало 5 месеци“, рекао је.

Све је изненадила реакција Зукорлићеве друге супруге Елме да о узорцима и анализама није знала ништа.

„Моја деца и ја смо јако потресени и узнемирени наводима који су изречени, такође, немамо никакаве информације да је анализа узорка рађена, као ни у којој земљи ни у којим лабораторијама су вршене анализе. Све што знамо, сазнали смо путем медија“, поручила је Елма путем друштвене мреже Инстаграм.

Због тога и других околности многи верују да се њој намешта „афера“ како би била склоњена са места председнице Зукорлићевог Интернационалног универзитета, где се „врти“ највише новца. Већ неко време у јавности је присутна и прича о наводној „нетрпељивости“ Зукорлићевог најстаријег сина из брака са првом женом и друге шерјатске супруге.

„Ко год је ту причу пласиро у јавност је злонамеран и жели штету и нашој породици, и Усамеу Зукорлићу и Елми Елфић Зукорлић. Ми наше приватне ствари из породице не износимо у јавност. Странка и ја као појединац Усаме Зукорлић имамо поштовање према супрузи муфтије ЗукорлићаЕлми Елфић Зукорлић“, истакао је Зукорлићев наследник.

Пре неколико дана, актуелни председник СПП-а Усаме Зукорлић поднео је Републичком јавном тужилаштву кривичну пријаву против Н.Н. лица, као и лабораторијске налазе који, како верује, указују да његов отац Муамер Зукорлић није умро природном смрћу.

Он је претходно и на конференцији за новинаре рекао да породица сумња да је некадашњи лидер СПП отрован и да је то разлог његове смрти пре нешто више од пет месеци.

Навео је да је породица добила резултате из две независне лабораторије и прецизирао да је једна лабораторија утврдила да постоји висока вероватноћа да је тестирана особа била отрована тешким металима, а да је друга лабораторија закључила, на основу узорка који су добили, да је особа била отрована храном.

Муфтија Зукорлић изненада је преминуо 6. новембра прошле године, а тада се из медија чуло да је узрок срчани удар.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо / ТВ Прва

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

април 2022.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930