Регион

Хрватска у паници због оптужнице из Србије

Фото: јутјуб

Бивши хрватски председник Иво Јосиповић рекао је да Хрватска не би требало да одбије оптужнице српског тужилаштва против хрватских официра, због злочина у Олуји

Он је рекао да би него да њима треба да се бави правосуђе.

„Једина исправна реакција би била да Хрватска напросто преузме то кривично гоњење и да наша тела, судови пре свега, размотре случај и донесу своју одлуку“, казао је Јосиповић, преноси Н1 Хрватска.

Према његовим речима ова садашња ситуација и правац у којем иду догађаји нажалост неће довести до доброга ни за Хрватску ни за људе који су оптужени.

“С једне стране Хрватска неће уживати симпатије међународне заједнице, а мислим да нисмо у позицији да нас баш брига за све. С друге стране, догодиће се лоши ефекти, па и за људе који су на оптужници. Такав приступ би довео до њиховог доживотног етикетирања”, додао је он.

Јосиповић је истакао да би политика требало да буде уздржана и да би требало омогућити хрватском правосуђу да размотри случај.

Бивши председник сматра да у овом случају вероватно постоје и неки политички кораци.

“Релевантно је да ако постоје докази, правосуђа, а првенствено хрватско, морају реаговати и проверити наводе, и правосуђе а не политика треба да донесе одлуку”, нагласио је Јосиповић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

мај 2022.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031