Регион

Хрватска у паници због оптужнице из Србије

Фото: јутјуб

Бивши хрватски председник Иво Јосиповић рекао је да Хрватска не би требало да одбије оптужнице српског тужилаштва против хрватских официра, због злочина у Олуји

Он је рекао да би него да њима треба да се бави правосуђе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Једина исправна реакција би била да Хрватска напросто преузме то кривично гоњење и да наша тела, судови пре свега, размотре случај и донесу своју одлуку“, казао је Јосиповић, преноси Н1 Хрватска.

Према његовим речима ова садашња ситуација и правац у којем иду догађаји нажалост неће довести до доброга ни за Хрватску ни за људе који су оптужени.

“С једне стране Хрватска неће уживати симпатије међународне заједнице, а мислим да нисмо у позицији да нас баш брига за све. С друге стране, догодиће се лоши ефекти, па и за људе који су на оптужници. Такав приступ би довео до њиховог доживотног етикетирања”, додао је он.

Јосиповић је истакао да би политика требало да буде уздржана и да би требало омогућити хрватском правосуђу да размотри случај.

Бивши председник сматра да у овом случају вероватно постоје и неки политички кораци.

“Релевантно је да ако постоје докази, правосуђа, а првенствено хрватско, морају реаговати и проверити наводе, и правосуђе а не политика треба да донесе одлуку”, нагласио је Јосиповић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг